Notícies
Publicat el 27 d'octubre de 202227.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella celebra la Setmana de la Prevenció de Residus amb el focus posat en els tèxtils
Setmana prevenció de residus

L'Ajuntament torna a afegir-se enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 19 al 27 de novembre, organitzant diferents activitats per fomentar accions sostenibles i reduir la producció de residus. En aquesta 14a edició, es posa el focus en els tèxtils i l'impacte que suposen pel medi ambient.  

Amb relació a aquesta temàtica, les regidories de Medi Ambient i Sostenibilitat, Cooperació al Desenvolupament, Adolescència, Joventut i Promoció Econòmica organitzen de forma conjunta, dues activitats que es duran a terme els dies 18 i 19 de novembre, sota el paraigua de Remoda't. La primera és un taller de costura creativa, pensat per crear peces de roba a partir d'altres que ja no s'utilitzen, que es farà divendres de 18 a 20.30h a l’Àgora. La segona és  un mercat de roba i calçat de segona mà per a joves, per facilitar l'intercanvi i la reutilització, que comptarà amb la participació de dues joves activistes i creadores de contingut de natura i moda conscient al canal Malaia, l'alellenca Natàlia Möller i Raquel Roca, i que es farà dissabte a la Plaça de l'Ajuntament, de 10 a 14h. Aquesta proposta, que inclou també un vermut amb productes de km 0, coincidirà amb la visita de la Reparatruck, el servei mòbil d'autoreparació.

En aquest mateix marc, el 23 de novembre s'organitza una visita guiada a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge de Granollers, dins de la programació de la Tardor de la Gent Gran 6.0. L'assistència a aquesta sortida suposa la reducció d'un 10% a la taxa de residus. 

El programa d'activitats finalitza el 26 de novembre amb un taller d'introducció al compostatge casolà.  Al finalitzar el taller s'entregarà gratuïtament un compostador a aquelles persones que vulguin començar a fer compostatge a casa, amb el compromís d'adherir-se a la Xarxa de Compostatge Casolà.

Les propostes s'emmarquen també dins de la Campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local (EDLS) que se celebra del 15 al 30 de novembre sobre els reptes mundials del desenvolupament sostenible i la necessitat de passar a l'acció.

Més informació a alella.cat/prevencioresidus.

×  
Vídeo promocional EWWR 2022 Vídeo promocional EWWR 2022

  

Informació relacionada
Dissabte, 10 de setembre de 2022
Divendres, 27 de maig de 2022
Tarda de poesia jove amb Jordi Boldú
Dimarts, 5 d'octubre de 2021
Amb Nadia Ghulam, afganesa resident a Catalunya
Divendres, 23 d'abril de 2021
Dijous, 15 d'abril de 2021
Tertúlies en primera persona. FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Dijous, 18 de febrer de 2021
Tertúlies en primera persona
La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior
Aquest dilluns, 8 de febrer, es tornaran a ruixar les copes dels arbres per reduir-ne l'afectació
El nou servei, que es va posar en marxa l'1 de gener, inclou la recollida de totes les fraccions i incorpora diverses millores ambientals.
Pujar al principi de la pàgina