X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 14 d'octubre de 202214.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella Reutilitza, un nou recurs per fomentar el reciclatge

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha posat en marxa aquest mes d'octubre una nova eina per afavorir el reciclatge i donar una segona vida a mobles, electrodomèstics i altres voluminosos que ja no es fan servir a casa i evitar que acabin abandonats a la via pública. Es tracta de la plataforma “Alella reutilitza”, gestionada per l'empresa encarregada del servei de recollida de residus.  

El nou servei permetrà oferir aquells mobles i altres voluminosos que ja no s'utilitzen però que encara estan en bon estat i poden ser restaurats o continuar sent utilitzats per altres persones. El funcionament del servei és molt senzill, només cal entrar a l'enllaç alella.cat/reutilitza i penjar l'anunci sense necessitat de registrar-se prèviament. La persona que vulgui anunciar algun objecte haurà d'incloure una breu descripció i alguna imatge del moble o electrodomèstic, facilitar una adreça electrònica de contacte (que no es farà pública garatint en tot moment la confidencialitat). L'anunci romandrà publicat durant deu dies, passats els quals, es podrà renovar o esborrar.

En cas que alguna persona estigui interessada en un objecte, podrà sol·licitar-lo a la mateixa web i l'Ajuntament la posarà en contacte amb la persona anunciant per tal que es posin d'acord per a la seva recollida. En cap cas l'Ajuntament es farà càrrec del transport dels voluminosos anunciats. Si finalment no hi ha cap persona interessada i s'elimina l'anunci, la persona que l'ofereix haurà de buscar altres vies per donar-li una segona vida o, si no, dur-lo a la deixalleria o trucar al servei gratuït de recollida de voluminosos (681 244 234).

L'any passat es van recollir 160.000 kg de residus voluminosos a Alella, una gran part gràcies al servei gratuït de recollida domiciliària, a través del qual es van concertar 1.400 recollides. Però també es va retirar molt material abandonat indegudament a la via pública, fet sancionable d'acord amb l'Ordenança de convivència i espai públic.

Pujar al principi de la pàgina