Notícies
Publicat el 27 de juny de 202227.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l'associació Alella Poble Cuidador
Signatura conveni Alella Poble Cuidador

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i el president de l'associació Alella Poble Cuidador, Josep Maria Cuartero, han signat aquest dilluns 27 de juny un conveni de col·laboració amb el qual es referma el compromís municipal d'impulsar polítiques socials i accions que millorin la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania, la voluntat d'esdevenir un poble cuidador. 

L'objectiu d'aquest conveni és formalitzar i concretar els termes bàsics de col·laboració entre l'Ajuntament i l'associació per al desenvolupament d'activitats dirigides a la població d'Alella i la cessió d'ús d'espais municipals quan sigui necessari. Tal com es recull al conveni, l'Ajuntament dona suport organitzatiu i tècnic a l'entitat i una subvenció econòmica de 20.000 euros per a l'anualitat 2022 per impulsar les accions programades durant el present exercici, accions que queden recollides en el mateix document. A més, l'Ajuntament es compromet a cedir de manera puntual diferents espais públics per al desenvolupament de les activitats, segons la disponibilitat i prèvia valoració de la idoneïtat de l'activitat que es vulgui desenvolupar. 

Alella Poble Cuidador, per la seva part, es compromet a realitzar activitats d'interès general per a la cura, acompanyament, capacitació, educació i sensibilització dirigides a la ciutadania d'Alella i establirà un sistema gratuït d'acompanyament per a ciutadans o comunitats derivats de l'àrea de Serveis a les Persones, garantint un mínim d'una sessió setmanal d'una hora. L'entitat també es compromet a oferir formació a l'equip de voluntariat i a col·laborar en el projecte Radars, que promou l'Ajuntament. A més, haurà de posar en coneixement de la regidoria de Serveis a les Persones totes aquelles situacions susceptibles de representar una situació de risc o de vulnerabilitat de les persones del municipi de les quals tingui coneixement. L'Ajuntament disposarà com a mínim de dos representants a la junta directiva, dos més a l'equip operatiu i dos en cadascun dels grups de treball i s'estableix un mínim d'una reunió semestral per fer seguiment del projecte entre els responsables de l'entitat i de l'Ajuntament.

Pujar al principi de la pàgina