Notícies
Publicat el 16 de juny de 202216.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alerta per l'alt risc d'incendi forestal
Pla Alfa 2 16 de juny de 2022

L'Ajuntament informa que s'ha activat el Pla Alfa nivell 2 al terme municipal pel risc ALT d'incendi forestal. Es demana la màxima alerta i precaució a la població, i extremar les precaucions mentre duri aquesta situació. En cas de detectar fum o foc cal avisar immediatament al 112

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d'incendi forestal que es puguin produir. 

Aquestes situacions de perill d'incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

  • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d'incendi forestal
  • Nivell 1, nivell moderat
  • Nivell 2, nivell alt
  • Nivell 3, nivell extrem de perill d'incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives. A partir dels nivells 2 i 3 també s'activen  les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals)

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d'encendre foc, la realització d'activitats esportives, de treballs forestals o d'activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l'accés als principals massissos muntanyosos

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d'aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi d'aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Podeu consultar l'evolució de la situació a:

http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-pla-alfa/

Consulteu les mesures de precaució en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina