Notícies
Publicat l'11 de juny de 202211.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova la modificació del POUM als àmbits de la Crison, Can Viló i Can Bragulat
Modificació Crison Can Viló Can Bragulat

L'Ajuntament enfila la recta final per reajustar i posar ordre als àmbits previstos pel POUM que han estat anul·lats per diferents sentències judicials o bé per errors detectats al planejament. Després de passar pel plenari les modificacions de La Gaietana i el carrer Lleida i de l’àmbit dels Plumeros-Can Blai, ara arriba el torn a una de les darreres modificacions previstes: Crison, Can Viló i Can Bragulat.

El POUM, en la seva aprovació definitiva, va preveure aquests tres àmbits com un sector discontinu dins del planejament, per poder reconvertir Can Viló en equipament públic. Però dues sentències judicials van declarar la nul·litat d'aquest planejament, per considerar injustificada aquesta discontinuïtat i per la inviabilitat econòmica del sector.

Donant compliment a les sentències, que no qüestionen la qualificació del sol, el Ple del 26 de maig va aprovar inicialment una modificació puntual del POUM en aquests tres àmbits que ara passen a tractar-se de manera independent. Així, Can Viló recupera la qualificació urbanística de zona de Casa Jardí, que tenia fins a l'aprovació del POUM.

A Can Bragulat, situat en la confluència entre els carrers Comas i Dom Bosco, es planteja la tramitació d'un Pla de Millora Urbana que ha d'establir la seva configuració. L’àmbit de la Crison es planteja com a Polígon d'Actuació Urbanística, amb una previsió de 70 habitatges, 1.714 m2 de sostre comercial, 1.700 m2 d'equipaments i 5.400 m2 de zones verdes i vials.

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC+SxA i Gd'A, l'abstenció d'AA-CUP, Cs i AP-PSC i el vot en contra de JxCAT. 

La modificació està a exposició pública de l'11 de juny a l'11 de juliol. 

Modificació puntual del POUM als àmbits de Mas Coll i la Vinya Testimonial

El Ple també va aprovar una altra modificació puntual del POUM que aquest cas afecta els àmbits de Mas Coll i la Vinya Testimonial. Aquesta modificació té per objectiu resoldre la contradicció existent entre el planejament vigent i la realitat fàctica i cadastral d'onze parcel·les consolidades situades en els carrers Vallespir i Rosselló, al barri de Mas Coll. Per tant és necessari realitzar una modificació del POUM per solucionar un error de límits entre la clau d'aprofitament privat i la zona verda, que no coincideix amb la realitat. La zona verda que es contemplava per error en aquest àmbit de Mas Coll es traslladaran a la Vinya Testimonial de Can Magarola, que passarà de 4.526 m2 a 5.995 m2. 

La modificació va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC+SxA, Gd'A, AA-CUP i AP-PSC, l'abstenció de Cs i el vot en contra de JxCAT.

Veure el vídeo de la sessió

×  
Sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de 26 de maig de 2022 Sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de 26 de maig de 2022
Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina