Notícies
Publicat l'1 de juny de 202201.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament torna a alliberar fauna útil per combatre el pugó de l'arbrat viari
Fauna útil

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha tornat a aplicar aquest dimecres, 1 de juny, un nou tractament biològic per combatre el pugó i els psíl·lids en l'arbrat viari de diversos carrers del municipi. Es tracta d'un sistema respectuós amb l'entorn i el medi ambient que consisteix en l'alliberament de fauna útil que actua només sobre la font del problema. En concret es col·locaran cassoletes amb larves de marieta (Adalia bipunctata) per combatre el pugó a xicrandres, til·lers i aurons, i un heteròpter de nom científic Anthocoris nemoralis per combatre els psíl·lids dels til·lers, a diferents carrers del municipi: Balmes, Santa Eulàlia, Santa Teresa, Torrent Vallbona, Sot del Marquès i Plaça de l'Església.

Els alliberaments de les larves de marieta es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques i les larves es dispersen per l'arbre, on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó.

Cal destacar que l'existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran pot funcionar com a refugi per a les marietes i afavorir el control biològic de properes plagues d'insectes. La primera intervenció d'aquest tipus es va realitzar l'any 2017 i ha tingut continuïtat des de llavors. L'objectiu és la reducció de l’ús d'insecticides generalistes en el tractament de l'arbrat, fomentant l'existència de depredadors naturals de les plagues. Si pel que fos el tractament no fos efectiu, posteriorment es faria un rentat amb sabó.

Pujar al principi de la pàgina