Notícies
Publicat el 28 de febrer de 202228.02.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Restriccions en l'horari de les cremes de rostolls
Crema rostolls

El Servei de Prevenció d'Incendis Forestal ha decidit incrementar les mesures preventives de les cremes de restes vegetals limitant l'horari de les mateixes entre la sortida del sol i fins a les 12.00 hores, davant de l'increment del perill d'incendi forestal per la manca de precipitacions dels darrers mesos.  Aquesta mesura es mantindrà fins que no millorin les condicions de la vegetació per l'arribada de precipitacions. 

La mesura s'aplica tres setmanes abans de l'entrada en vigor de la prohibició de fer cremes en els terrenys forestals (poblats o no per espècies arbòries) i en la franja de 500 metres que els envolta, que s'aplica entre el 15 de març i el 15 d'octubre. Les mesures preventives inclouen la prohibició de:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llançar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
  • Amb tot, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal.

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina