Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 28 d'octubre de 202128.10.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'IN_CERT veu la llum
Presentació In_cert

Aquest dijous 28 d'octubre ha tingut lloc la presentació del projecte expositiu IN_CERT, promogut per l'Ajuntament d'Alella, a través de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, i l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias, mitjançant el Servei de Malalties Infeccioses i la Fundació Lluita contra la Sida.

La presentació de la mostra que s'inaugurarà demà 29 d'octubre a Can Manyé, ha comptat amb la participació de les dues artistes, Nora Ancarola i Jo Milne, així com amb la directora de Can Manyé, Mercè Pomer, i de Roger Paredes per part de l'Hospital Germans Trias i Pujol.

IN_CERT és un projecte artístic i expositiu que visibilitzarà el vincle entre l'art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l'actual pandèmia. Un projecte singular que reuneix el talent d'artistes de renom, de científics, escriptors, generadors culturals, filòsofs o vídeo-artistes. 

Segons ha explicat Mercè Pomer, impulsora i coordinadora, “el projecte va sorgir de la necessitat de crear complicitats amb el centre sanitari Germans Trias i Pujol, intentant veure què podia aportar el món de la cultura i art en moments de crisi i pandèmia. Des de principis de 2020, es va crear un grup de treball col·laboratiu amb investigadors de l'Hospital Germans Trias, artistes, agents culturals i membres de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé.  “Ha estat un treball de molta profunditat, de molt de temps, que ens agradaria que arribés a tota la ciutadania, a través de les persones que partipen en les activitats, amb les relacions amb altres centres d'art, hospitals….”, ha destacat la directora de Can Manyé. El doctor Roger Paredes, del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias, ha subratllat el fet que la societat en el seu conjunt ha de buscar la manera de superar aquesta situació de pandèmia que estem patint i ha destacat el paper determinant de l'art i la cultura en aquest camí.  

IN_CERT, com el seu nom indica, proposa a l'espectador reflexionar sobre la incertesa de la mort i de la vida, i ho fa a través d'una exposició amb obres de les artistes Nora Ancarola (www.noraancarola.com) i Jo Milne (www.jomilne.com). Creacions artístiques fruit de trobades i converses amb diverses persones que han patit la malaltia de la Covid-19 i amb un col·lectiu de recerca del que formaven part persones vinculades al món de la ciència, la filosofia o el trebal social. Les peces exposades a Can Manyé s'acompanyaran d'un audiovisual sobre el projecte realitzat pel videoartista Adolf Alcañiz.

Les obres de Milne i Ancarola es podran veure a partir de divendres 29 d'octubre a Can Manyé i a partir del 19 de novembre, algunes d'elles arribaran a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

I és que a part de l'exposició IN_CERT es programaran activitats culturals i de pensament contemporani al voltant de la relació art i ciencia: “algunes de les activitats que acompanyaran aquest projecte crearan situacions inesperades o poc habituals, com una intervenció poètica al mateix hospital, amb activitats presencials de poesia al vestíbul i sales d'espera de Can Ruti”, assenyala Roger Paredes.

A la programació d'IN_CERT participaran professionals rellevants com el doctor Bonaventura Clotet, els artistes Joan Fontcuberta i Sylvie Bussières, l'assagista i crític d'art Manuel Guerrero,  els poetes Josep Pedrals i Lola Miquel, els músics d'Ensemble Exclamatio o els escriptors Ada Klein i Jordi Lara, entre d'altres.

IN_CERT s'inaugura aquest divendres 29 d'octubre a Can Manyé i s'allargarà fins a mitjans febrer 2022 amb un ampli programa d'activitats.

El projecte ha comptat amb la col·laboració d'AGBAR i la participació d'Arts Santa Mònica. 

Programa In_cert_DEF

Programa In_cert_DEF

Fitxer: Programa_In_cert_DEF.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 1.14 MB

Més informació a www.alella.cat/in_cert 
 

Informació relacionada
Diumenge, 7 de novembre de 2021
Taller familiar amb l'artista Sylvie Bussières per la Vall de Rials
Divendres, 29 d'octubre de 2021 (*fins al 13-2-2022)
Del 29 d'octubre al 13 de febrer a Can Manyé
El projecte multidisciplinar, impulsat per l'Ajuntament d'Alella i l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti)
Pujar al principi de la pàgina