Filtrar esdeveniments
Exposicions temporals
Publicat el 26 d'octubre de 202126.10.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
IN_CERT, Nora Ancarola i Jo Milne
Del 29 d'octubre al 13 de febrer a Can Manyé
  • Dates: 
    Del 29 d'octubre de 2021 al 13 de febrer de 2022
  • Horari: 
    dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
  • Organitza: 
    Ajuntament d'Alella
  • Web: 
    www.alella.cat/canmanye
  • Descripció

    Exposició In_cert

    IN_CERT. ART, CIÈNCIA I PENSAMENT DES DE LA PANDÈMIA

     

    En el marc del projecte multidisciplinar IN_CERT. Art, ciència i pensament des de la pandèmia, impulsat per l'Ajuntament d'Alella i l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), l'Espai d'Art i Creació Can Manyé d'Alella presenta les obres de Nora Ancarola i Jo Milne, dues artistes amb una llarga trajectòria, vinculades també al món científic. Les seves noves obres de creació artística que visibilitzen el vincle entre l'art, la ciència i la salut, són fruit de les seves trobades i converses amb diverses persones que han patit la malaltia de la Covid-19 i del treball col·lectiu de recerca i col·laboració desenvolupat al llarg del 2021, juntament amb un grup de creadors de diverses disciplines, científics, filòsofs i treballadors socials.

     L'escolta íntima de les experiències personals de pacients en els moments més durs de la pandèmia ha permès a Nora Ancarola i Jo Milne d'imaginar, visualitzar i expressar instants, paraules i imatges específiques que conformen les obres que han formalitzat en el seu llenguatge artístic. “Una proposta expositiva que copsa la potencialitat transformadora de l'art i la rellevància de la cura tant en les ciències de la salut com en la creació”, tal com ens recorda Laia Manonelles. 

     Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955) presenta tres obres de nova producció. 19 cadires + un horitzó de plata, una instal·lació d'una sèrie de cadires amb “paraules-plata” –que, posteriorment, estaran repartides a les sales d'espera de l'Hospital Germans Trias i Pujol– , juntament amb una “escletxa-horitzó” de plata. Sense l'altra, un vídeo que mostra l'absència de l'altra en moments de pandèmia. I, finalment, Cal parlar, cal escriure, una selecció d'imatges i de fragments de textos que testimonien els “moments-plata”, en què es produeix un instant de reflexió profunda i d'alliberament personal, en moments crítics de la pandèmia, narrats per diversos pacients i sanitaris entrevistats.

     Jo Milne (Edimburg, 1966) ha creat al llarg d'aquest projecte unes pintures de gran format que recullen i visibilitzen, en les seves estructures i xarxes complexes realitzades a partir de les formes de virus i altres organismes vius, la trama invisible del nostre món convuls, des del microcosmos al macrocosmos. The weft of invisible friends (La trama d'amics invisibles) és un conjunt de cinc pintures de gran format. La sèrie Shapeshifter (Mutant de forma) està conformada per escultures de formes canviants realitzades amb camussa sintètica i pintura. Mutant foundlings, what lies in wait (Orfes abandonats mutants, el que pot venir) és una sèrie d'anells de plàstic de dimensió variable. Finalment, Oda a l'oblit (2021) recull, en una vitrina de ferro, diverses cianotipies sobre paper realitzades amb collages d'imatges del passat i del present.

    (Text Manuel Guerrero Brullet) 

    Inauguració: divendres 29 d'octubre a les 19.30h

    Visita comentada i taula rodonda: diumenge 21 de novembre a les 11.30h 

    Full de sala

    Full de sala In_Cert

    Full de sala In_Cert

    Fitxer: full_de_sala_IN_CERT.pdf

    Format: Acrobat-PDF
    Pàgines: 1
    Mida: 972.67 kB

    Programa IN_CERT

    Programa In_cert_DEF

    Programa In_cert_DEF

    Fitxer: Programa_In_cert_DEF.pdf

    Format: Acrobat-PDF
    Pàgines: 16
    Mida: 1.14 MB

Pujar al principi de la pàgina