Notícies
Publicat l'11 de juny de 202111.06.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tractament amb larves de marieta per a combatre el pugó dels arbres
alliberament larves de marieta

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha realitzat aquests dimecres, 9 de juny, un nou tractament biològic per combatre el pugó en l'arbrat viari de diversos carrers del municipi. Es tracta d'un sistema més respectuós amb l'entorn i el medi ambient que actua directament sobre la font del problema. El tractament s'ha realitzat enguany a les xicrandes, acers i til·lers situats als carrers Balmes, Santa Eulàlia, Guida Alzina, Maria Oleart, al Camí del Mig, al Parc dels Drets Humans, a l'avinguda de Ferran Fabra i a la plaça de l'Església. 

Aquest tipus de tractament consisteix a alliberar enemics naturals de la plaga que es pretén controlar, concretament larves de marietes, sobre les espècies vegetals afectades. Es tracta d'un tractament respectuós amb l'entorn i que actua només sobre la font del problema.

Els alliberaments de les larves de marieta es fan mitjançant caixetes que actuen com a refugi durant el transport dels vivers. Aquestes caixetes es pengen a les branques i les larves es dispersen per l'arbre, on es desenvolupen fins a controlar i extingir el pugó.

Cal destacar que l'existència de vegetació permanent propera als arbres que es tractaran pot funcionar com a refugi per a les marietes i afavorir el control biològic de properes plagues d'insectes. De fet, a Alella ja fa més de quatre anys que es realitzen aquests alliberaments de fauna útil per controlar el pugó i en determinats sectors s'ha constatat una lleugera millora del grau d'afectació d'aquesta plaga respecte a anys anteriors.

Pujar al principi de la pàgina