Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 9 d'abril de 202109.04.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Can Manyé acull l'exposició "Variacions sobre la gravetat del lloc"
Cartell exposició Variacions sobre la gravetat del lloc

Can Manyé mostra del 16 d'abril al 16 de maig “Variacions sobre la gravetat del lloc”, un diàleg entre dos artistes i dos llenguatges: les fotografies d'Israel Ariño i les escultures de Clara Gassull. El projecte s'inicia en el marc d'una residència de creació en el centre d'art contemporani Domaine de Kerguéhennec, a la Bretanya francesa. 
Posteriorment, Clara Gassull reinterpreta aquesta sèrie partint de les idees i conceptes presents en les fotografies transformant-les en objectes escultòrics. Fonent els llenguatges de l'escultura i la imatge, vivint el bosc o extraient-ne elements, s'explora el lloc com a eix de vinculació emocional a través de la foscor, del límit del fet representable i de la percepció de la realitat. La nit apareix com a objecte de descobriment, misteri i plaer, com un espai jeroglífic que porta a imaginar alguna cosa més que del que realment es veu, endinsant-se en el terreny del què és mental i imperceptible, de la descoberta.

El treball fins ara s'ha pogut veure en diversos formats. Cada mostra és diferent i els elements exposats varien. Per aquesta ocasió comptem, a més de les fotografies i les escultures, amb alguns fragments de Paraules Locals de l'artista i poeta Perejaume, una lectura que va acompanyar l'Israel i la Clara al llarg del seu procés creatiu. En aquesta mostra a Can Manyé, també es pot veure una peça inèdita creada per ambdós artistes. Es tracta d'un conjunt ambrotips sobre vidre transparent que, des d'un caràcter metafòric, fa de punt d'unió entre tots dos treballs reflectint algunes de les idees principals del projecte.

El treball s'ha exposat a Galerie Vu (Paris, 2017), Ufca (Algeciras, 2018) Zoème (Marsella, 2018), Fifty Dots (Barcelona, 2018), Box Galerie (Brussel·les, 2018), Tosei Gallery (Tokio, 2019), Espace JB ( Ginebra, 2019), Leporello ( Roma, 2019), Lumínic Festival (Sant Cugat, 2019), Fotointerpretacions (Barcelona, 2019) , Fineart (Igualada, 2021) . 

Israel Ariño i Clara Gassull comparteixen projectes des del 2016. A més de Variacions sobre la gravetat del lloc han desenvolupat el treball Voyage en Pays du Clermontois que es formalitza tant amb una exposició com en un llibre publicat per Ediciones Anómalas. El 2018 van crear el projecte LaBabuch, un espai cultural al cor de França dedicat a trobades i tallers amb diferents autors, especialment enfocats al llenguatge fotogràfic. 

L'exposició s'obre al públic el 16 d'abril a les 19.30h i es podrà visitar fins al 16 de maig en horari de dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h. S'han programat una presentació del llibre La gravetat del lloc, per al 18 d'abril i una visita comentada per al 25 d'abril.

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina