Notícies
Publicat el 18 de març de 202118.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella Poble Cuidador entra a la xarxa

Alella Poble Cuidador

El projecte "Alella Poble Cuidador", del qual formen part veïns i veïnes, entitats, institucions i l'Ajuntament, ha estrenat recentment una pàgina web (https://alella.poblesquecuiden.org/) des de la qual es podrà seguir tota l'actualitat i consultar el contingut d'aquesta iniciativa que té per objectiu donar suport i acompanyament a persones que tenen una malaltia crònica, estan al final de la seva vida o pateixen soledat, per tal que se sentin acompanyades i cuidades. La xarxa té també la voluntat de ser una eina d'acompanyament i recolzament per a les famílies que viuen una situació de dol.

Des de la pàgina web d'Alella, poble cuidador podreu:

  •  Saber més sobre el projecte: per què es fa, els principis que ens mouen, els objectius i àmbits d'intervenció
  • Consultar tots els recursos disponibles per famílies, centres socials i sanitaris, empreses i escoles
  • Conèixer totes les activitats que organitzem i inscriure-us-hi
  • Mantenir-vos al dia de les notícies de la Xarxa Comunitària Cuidadora
  • Conèixer petites grans històries de la nostra comunitat a la secció ‘Empremtes´. No deixeu de llegir les 3 Empremtes que ja hem publicat, amb els testimonis de Montserrat Anguera, Susana Espejo, i amb un sentit record pel nostre veí Josep Perich.
  • Sol·licitar ser voluntaris i voluntàries d'acompanyament
  • Fer-vos socis i sòcies d'Alella, poble cuidador
  • Contactar amb l'Agent de Suport a la Xarxa Comunitària Cuidadora

A la secció ‘Fes-te voluntari´, podreu conèixer a quatre de les 13 persones que han completat la primera formació: Mireia Bru, Abel Miravet, Montserrat Anguera i Magda Lienas.

També podeu accedir al vídeo que recull un petit tast del projecte

×  
Alella, Poble Cuidador Alella, Poble Cuidador

El web us permetrà registrar-vos a la Plataforma dels Pobles Cuidadors. Aquesta Plataforma ha de ser molt útil per tota la comunitat. Ja ho explicarem més endavant. Si tot va com previst, podrem treure la primera versió abans de la fi de la primavera. 

A més de la pàgina web, també s'ha estrenat un nou canal de comunicació amb l'apliació de Whatsapp a través del número. Per accedir-hi, necessiteu crear un nou contacte en el vostre telèfon amb el nom ‘Alella poble cuidador´ (o el que preferiu) i assignar-hi el número 930256015. Aquest canal no és un grup, i, per tant, no hi ha cap risc de que acabeu rebent informació que no desitgeu. Només rebreu informació relativa a la iniciativa ‘Alella, poble cuidador´, com per exemple, informació sobre les activitats, notícies o nous serveis.

Properes activitats 

Dins del projecte Alella Poble Cuidador s'han programat dues activitats d'interès per a tota la ciutadania que es desenvoluparan els mesos de març i abril,  a més de la creació d'un grup de persones en dol. 

  • Sessió formativa per conèixer i saber com funciona el document de voluntats anticipades. Es farà el 24 de març de 18 a 19.45h a través de la plataforma ZOOM.
  • Cicle formatiu per a persones cuidadores. A partit del 7 d'abril s'inicia un cicle formatiu adreçat a persones cuidadores en l'entorn familiar amb l'Escola de Cuidadors de la Fundació La Caixa. El curs es gratuït però les places estan limitades a 15 persones. Es tracta d'un cicle de 9 sessions de formació —els dimecres de 16.30 a 18h—  per cuidar les persones que cuiden, a partir de l'abordatge de tres aspectes bàsics: saber, ser i fer.
  • Trobades en grup per persones en dol.  Un espai on compartir la nostra experiència amb altres veïnes i veïns que estan vivint una experiència similar ens pot ajudar a sentir-nos acompanyades i acompanyats, i a fer del procès de dol una experiència d'aprenentatge i creixement personal. Les trobades per a persones en dol estan dinamitzades per Núria Arenas, psicòloga (Centre Dàlia) i es faran a Can Lleonart cada 15 dies, els divendres de 18.30 a 20h. 

     trobades per persones en dol estan dinamitzades per la Núria Arenas, psicòloga (Centre Dàlia), i es fan 1 cop cada 15 dies, sempre en divendres, de 18:30h a 20:00h, és a dir, en divendres alterns.

Pujar al principi de la pàgina