Notícies
Publicat el 23 de juny de 202023.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Setmana Europea de l'Energia Sostenible
Setmana de l'Energia

Des del dilluns 22 fins al divendres 26 se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible amb l'objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l'eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d'emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l'energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

L'Ajuntament d'Alella s'ha aherit a la campanya actuant i promovent accions que ajudin a empoderar la ciutadania i també les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, que ja no pot esperar. La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona han creat diversos recursos d'educació i sensibilització ambiental en relació a la campanya.

En aquest marc, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat està enllestint l'auditoria energètica de vuit equipaments municipals contractada per l'Ajuntament (a partir de l'anàlisi dels consums, característiques de l'edifici, equips instal·lats, usos... es plantegen i valoren les possibles actuacions de millora energètica).

I s'ha demanat a la Diputació de Barcelona i aconseguit subvenció per fer:

- Una novena auditoria energètica en un equipament.

- El projecte executiu per implantar energia fotovoltaica a l'edifici del CEIP Fabra.

- El projecte 50/50 a l'escola Fabra (metodologia de nou passos enfocada a la consecució de l'estalvi econòmic i energètic en un edifici) i el Passa l'Energia (que consisteix a implantar mesures d'estalvi energètic a diversos equipaments, i els estalvis produïts destinar-los en part a realitzar accions en llars en situació de pobresa energètica, i en part a seguir millorant energèticament els equipaments).

- Suport a la redacció del PAESC (Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima), que és un document estratègic de planificació energètica i climàtica local, que recull les accions que caldrà implementar per assolir els objectius de reducció d'emissions de CO2 al municipi.

A banda d'això, la Covid-19 i l'estat d'alarma van aturar l'execució dels treballs per posar una caldera de biomassa a la zona del Complex Esportiu i el Pavelló Abelardo Vera, feines que farà Diputació amb un fons FEDER. S'està a l'espera de saber en quina data es reiniciaran els treballs.

Pujar al principi de la pàgina