Notícies
Publicat el 9 de maig de 202009.05.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El mosquit tigre torna amb la calor i les pluges
Mosquit tigre

L'augment de les temperatures i les últimes pluges – sobretot les del mes d'abril, el més plujós al Maresme des del 1913 – han suposat la reaparició d'un dels insectes habituals en el nostre territori des de fa uns anys. Es tracta del mosquit tigre, un insecte que, no només causa dolor amb les seves picades, sinó que també és trasmissor de malalties, com el dengue. Per això, des de les administracions s'està fent una crida per ajudar a minimitzar els riscos que hi suposa la seva presència.

El mosquit tigre és un insecte negre amb franges blanques en el cos que prové del sud-est asiàtic. Per reproduir-se, pon els seus ous a l'aigua. De manera que si aquests dies es reguen les plantes o plou, com es preveu, és important buidar els testos o recipients que es tingui a les terrasses, patis, eixides o jardins, perquè és en aquests espais on es reprodueixen. També es recomana desar les joguines i netejar bé el terra per evitar-hi les acumulacions d'aigua i evitar que hi posin els ous.

Normalment, el mosquit tigre arriba al juliol, té una activitat intensa durant els mesos d'agost i setembre i desapareix a l'octubre. Però el bon temps dels últims anys – i la deixadesa d'alguns ciutadans amb la neteja - està fent que es vegin mosquits tigre abans. Les administracions, però, també són responsables en la lluita contra la seva propagació. A Alella, precisament, gràcies a un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, es fan tractaments amb larvicida als embornals de la via pública per disminuir-hi la seva presència.

Us compartim el vídeo d'una campanya que ha engegat la Diputació de Barcelona per conscienciar la població de la importància que té en aquests casos evitar l'excés d'aigua, si es vol tenir lluny el mosquit tigre. També us adjuntem un conte adreçats als infants que tracta el tema. 

Que no tinguem mosquits tigre a Alella és cosa de tots!

Vídeo 'Al mosquit, ni una gota d'aigua!'

Conte 'A la caça del mosquit ratllat'
Pujar al principi de la pàgina