Notícies
Publicat el 24 de gener de 202024.01.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Campanya per actualitzar el cens d'animals de companyia
Cens

L'Ajuntament ha iniciat una campanya per posar al dia el cens d'animals de companyia. Els cens actual compta amb més de 500 animals registrats, però s'ha detectat que hi ha gats, gossos o fures que no estan censats i que algunes de les dades del cens han quedat desactualitzades. Per tal de facilitar l'actualització del cens, s'enviarà una carta a aquells domicilis on consta un animal de companyia inscrit nascut entre els anys 2001 i 2007, demanant que es comuniqui qualsevol canvi que hagi hagut en les dades del cens. Es preveu poder començar a enviar les notificacions a principis de febrer, un cop es tingui actualitzada la llista de propietàries. 

La inscripció al cens municipal és un tràmit gratuït que es pot fer presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o telemàticament aportant la següent documentació: document identificatiu de la persona propietària (DNI, NIE), cartilla o targeta sanitària de l'animal i un document acreditatiu conforme l'animal ha estat identificat. Per donar-los de baixa cal presentar el certificat veterinari de la mort de l'animal i la seva targeta sanitària.

Identificar i censar els animals de companyia, a banda de ser obligatori, també suposa avantatges: en cas de pèrdua o robatori de l'animal, se'n facilita la recuperació; permet garantir el control dels gossos potencialment perillosos o estar informat en cas de campanyes sanitàries obligatòries o nous serveis o millores per als animals de companyia al municipi. No identificar els animals amb xip i no censar-los són infraccions sancionables. 

Pujar al principi de la pàgina