X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 13 de gener de 202013.01.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Aquí no!, nova campanya de sensibilització contra l'abocament indegut de residus
Aquí no toca

L'Ajuntament va posar en marxa a finals de desembre una campanya per frenar l'abandonament habitual de voluminosos al carrer sense previ avís, ja sigui al costat de contenidors de la brossa o en qualsevol indret de la via pública. La campanya consisteix en posar en evidència aquesta actitud incívica mitjançant un triangle adhesiu de color groc llampant, que s'enganxarà als trastos abandonats al carrer, que recordarà que l'abandonament incontrolat de voluminosos no està permès i que la ciutadania té a la seva disposició el servei gratuït de recollida porta a porta de voluminosos (prèvia concertació telefònica) o el servei de deixalleria. 

El missatge de l'adhesiu és molt clar i contundent: “Aquí no!”. L'objectiu és fer visible la molèstia que suposa aquesta mala pràctica que, a més d'estar prohibida, pot ser motiu de sanció econòmica i recordar a la ciutadania quina és la gestió correcta d'aquest tipus de residus.

Aquí no!

Prop de 74 tones fora de lloc 

Tot i que és cert que la major part de la ciutadania utilitza els canals establerts per desfer-se dels residus voluminosos (servei porta a porta o deixalleria fixa), en els primes onze mesos de l'any s'han recollit prop de 74 tones d'esporga i de trastos vells abandonats al costat de les àrees de contenidors o en punts d'abocament incontrolats.

Els abocaments indeguts de voluminosos són ben visibles a molts punts del municipi. A més de ser objecte de sanció, aquesta actitud incívica embruta el municipi i suposa un sobrecost que acaba repercutint en el funcionament general del servei de recollida de residus.

Recollida porta a porta

L'Ajuntament compta des de l'any 2003 amb un servei gratuït de recollida porta a porta de residus voluminosos i de restes verdes de mida petita adreçat a la ciutadania del municipi prèvia concertació telefònica. Es tracta d'un servei gratuït que es presta tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres. Amb aquest servei es pretén facilitar la recollida d'aquests residus sense necessitat de desplaçar-se fins a la deixalleria i evitar els abocaments incontrolats de voluminosos o restes verdes a la via pública. Per fer-lo servir cal concertar el dia i hora de la recollida trucant al telèfon 937905560.  L'horari d'atenció és de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16 a 18h. També es pot trucar fora d'aquest horari i deixar el missatge al contestador.

Des de principis d'any (de gener a novembre), s'han recollit a través del servei porta a porta de voluminosos un total de 60 tones de residus mitjançant 1.585 sol·licituds (trucades) ciutadanes. 

Les restes vegetals també al seu lloc

Pel que fa al servei de recollida porta a porta de restes verdes de mida petita no llenyosa (gespa, fullaraca, branques petites, pinassa...) s'han realitzat de mitjana 112 recollides al mes. Tot i així, malgrat l'existència d'aquest servei gratuït de recollida a casa, prèvia trucada, i del servei de deixalleria fixa, on també es pot portar aquet tipus de residu, cada mes, de mitjana, es realitzen 100 recollides de restes verdes o de poda abandonades a les àrees de contenidors o al seu entorn. 

La deixalleria fixa, una altra alternativa

A part del servei de recollida porta a porta, la deixalleria fixa mancomunada d'Alella, El Masnou i Teià és una alternativa a la recollida domiciliària, que els veïns i veïnes també poden utilitzar per dur directament els seus residus voluminosos, mobles o electrodomèstics vells, restes de poda o altres residus especials per als quals no hi ha contenidors específics al carrer (www.ladeixalleria.cat)

Pujar al principi de la pàgina