X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 27 de novembre de 201927.11.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Societat de Caçadors té previst fer una batuda de porc senglar el 6 de desembre

La Societat de Caçadors d'Alella ha informat que té previst realitzar caceres de porc senglar el proper divendres 6 de desembre, de 7 a 14h aproximandament a Can Poc, Can Comulada i Ginestells. Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·larà als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes.

En els darrers anys s'ha detectat un increment considerable de les poblacions de senglars al terme municipal d'Alella, com a la resta del territori català. L'increment és degut a la manca de depredadors i la seva elevada capacitat reproductiva: les femelles crien dues vegades l'any i a cada part tenen una mitjana d'entre quatre i cinc garrins. L'excés de senglars fa que, en molt casos, surtin dels seus espais habituals i accedeixen a carreteres i zones habitades.

RECOMANACIONS:
Què podem fer a l'àmbit privat?

No apropar-se mai a un porc senglar, perquè podrien respondre de forma violenta.
No donar mai menjar als senglars ni a cap altre animal salvatge, ni deixar al seu abast els aliments de les vostres mascotes. Resulta contraproduent perquè s'alteren les seves pautes de comportament natural i instintiu i poden generar situacions de risc en tenir reaccions imprevisibles i perilloses.
Llençar sempre la brossa als contenidors i tapar-los correctament després d'abocar-hi els residus.
Instal·lar tanques als horts i jardins per evitar l'accés dels porcs senglars.
Quan circuleu pels camins i zones forestals extremeu les precaucions per tal d'evitar possibles accidents. Cal moderar la velocitat i circular exclusivament per les vies destinades a la circulació motoritzada.
Evitar tenir plantes bulboses a l'abast dels senglars. Són comunes en la seva alimentació.
Què fer durant les batudes?

Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·la als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes i en els quals s'alerta de la realització de les batudes.
Evitar la zona de caça marcada durant la realització de batudes, pel risc que representa.
S'ha d'evitar abandonar els camins principals quan es realitzen activitats cinegètiques.
Quan es realitzen les batudes de senglars, els caçadors han de respectar sempre una distància mínima de 100 metres dels habitatges, i sempre col·locats d'esquenes a les àrees habitades. En el cas de caça menor, la distància mínima de seguretat es redueix a 50 metres degut que usen armes de perdigons.


Resolució ARP/831/2019, de 3 d'abril, per la qual es fixen les espècies objecte d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils de caça i les vedes especials per a la temporada 2019-2020 en tot el territori de Catalunya

Pujar al principi de la pàgina