Notícies
Publicat el 22 de novembre de 201922.11.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tractament per combatre la processionària del pi
El Bosquet

Per tal de combatre la processionària del pi, l'Ajuntament preveu realitzar, els propers 25 i 26 de novembre,un tractament fitosanitari als pins i cedres ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles i equipaments municipals.  Aquest tractament el realitzarà l'empresa Centroplag SL en horari nocturn, a partir de les 22.30h, amb l'ajuda d'una pistola nebulitzadora i d'un canó polvoritzador de gran abast, que ruixarà les copes dels arbres per matar les erugues i així evitar que continuïn amb el seu cicle de vida.

Aquest tractament s'aplicarà als pins i cedres del municipi situats als següents espais:

- Can Magarola: pins d'entrada urbanització (equipament municipal), zona verda del Camí dels Traginers i zona verda al costat del carrer Mulassa

- Zones verdes de Font de Cera

- Camp d'Esports Municipal

- Vallbona - Garrofers: pineda del costat Policia Local, passeig Antoni Borrell, zones verdes al costat del Consultori Local i pins ubicats a l'antiga fàbrica de pintures.

- Centre Urbà: Hort de la Rectoria (aparcament), Bosquet i entorns immediats i zona verda de l'avinguda Ferran Fabra.

- Nova Alella: zona verda Cal Baró

- Eixample: cementiri, zones verdes Rambla Fontcalda, zona verda c/París i zones verdes del Complex Esportiu Municipal.

- Gaietana i Soleia: zona verda Gaietana, zona verda i final  del carrer Lleida i zona verda del carrer Núria.

- La Serreta: l'Escola La Serreta i pinedes de l'entorn immediat i zona verda del final del carrer de La Serreta.

- Can Teixidó: zones verdes de l'Avinguda Teodor Torres i zones verdes dels carrers Xabec, Puigmal i Montagut. 

Aquesta actuació es fa d'acord amb la legislació vigent (Reial decret 1311/2012 on s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris).

Mentre es realitzin aquests tractaments fitosanitaris, l'Ajuntament recomana a tots el veïns i veïnes de les zones afectades que mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses. Es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins i cedres, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, per prevenir l'aparició de les erugues que poden provocar problemes d'al·lèrgia al conjunt del veïnat.

Pujar al principi de la pàgina