Notícies
Publicat el 8 de novembre de 201908.11.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova definitivament el projecte de la Biblioteca i Arxiu municipal
Interior Biblioteca

El Ple del 24 d'octubre va aprovar definitivament el projecte executiu de la futura Biblioteca pública i Arxiu municipal, així com la urbanització dels espais i ordenació de l'entorn de la Fàbrica de Pintures, on s'ubicarà el futur equipament, després d'estimar parcialment algunes de les al·legacions presentades pel grup municipal d'Alternativa per Alella-CUP, entre d'altres la conveniència de realitzar estudis sobre el manteniment i els mecanismes de control per a l'eficiència de la despesa, així com la realització d'estudis sobre la reutilització de les aigües grises, la reformulació del racó del conte (avaluant la possibilitat d'habilitar una graderia en l'entorn de l'espai públic en forma de teatre grec), o la plantació de garrofers. 

 El projecte, aprovat inicialment en el Ple municipal del 25 d'abril de 2019, és fruit de l'actualització del projecte aprovat inicialment l'any 2014, que va caducar perquè no es van respondre en el termini previst les al·legacions presentades i, per tant, no es va arribar a aprovar definitivament. El nou projecte actualitza els preus d'execució i adapta l'anterior a les noves normatives, al temps que introdueix alguns canvis a les façanes frontals i laterals de l'equipament per tal que es distingeixi el volum de l'edifici original respecte a la part que es preveu ampliar.

L'aprovació definitiva va comptar amb els vots a favor d'ERC+SxA i Alella Primer-PSC, l'abstenció de JuntsxCAT i el vot en contra d'Alternativa per Alella-CUP, Gent d'Alella i Ciutadans. Els grups de l'oposició van coincidir a assenyalar l'elevat cost d'aquest equipament i les dificultats econòmiques que pot tenir l'Ajuntament per tirar endavant el projecte. 

El cost total de la construcció, dotació i serveis d'aquest equipament s'estima en 4,2 milions d'euros, als que caldrà afegir 341.000 euros més per a la urbanització dels entorns d'aquest espai. La construcció de la Biblioteca està inclosa dins del Pla d'Actuació Municipal del mandat. 

Pujar al principi de la pàgina