Portada|Medi ambient|Punts de recollida d'oli domŔstic usat
 
Versiˇ per imprimir
Punts de recollida d'oli domŔstic usat

Contenidor olis

Lliurament de bidonets de recollida d'oli del 20 al 25 de gener de 2020 (ambdˇs inclosos) a Can Lleonart, juntament amb el lliurament de bosses compostables i cubells airejats. 

Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli o obrim una llauna de conserva, estem generant un residu: oli vegetal usat. Llenšar-lo, fins i tot en petites quantitats, per l'aigŘera provoca el sobreesforš de les depuradores i si arriba al mar, es converteix en una de les formes de contaminaciˇ mÚs perjudicials per a la vida aquÓtica. S'estima que nomÚs un litre d'oli pot contaminar mil litres d'aigua. 

AtŔs que aquest residu Ús altament contaminant s'han instalĚlat quatre contenidors especÝfics per a la recollida d'oli vegetal usat a la via p˙blica:

• Carrer └frica

• Hort de la Rectoria

• Plaša Sarota (c/Doctor Homs amb Rambla/Fontcalda)

• Riera Coma Fosca, 22-24 Com el reciclem?

1. Ompliu una ampolla de plÓstic buida o utilitzeu el bidonet amb oli vegetal usat. Mai no utilitzeu ampolles de vidre o brics. 

El bidonet no es pot recollir a l'OAC (Oficina d'Atenciˇ a la Ciutadania). S'organitzaran, un cop al trimestre, dies concrets de lliurament de bidonets. 

2. Una vegada l'ampolla de plÓstic o el bidonet estigui ple, dipositeu-lo ben tancat a un dels punts especÝfics de recollida d'oli. 

Recordeu que per reciclar l'oli vegetal usat podeu utilitzar qualsevol ampolla de plÓstic buida de fins un mÓxim de 3 litres. Igualment, l'Ajuntament organitza, un cop al trimestre, lliuraments gratu´ts de bidonets estandarditzats per a les persones interessades. 

L'oli de cuina usat tambÚ es pot portar a les deixalleries fixa i m˛bil.

Durant tot el 2017 s'han recollit mitjanšant les mÓquines de recollida d'oli 1.444 litres. Tenint en compte que cada litre d'oli pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua, Alella ha evitat que es contaminin 1.440.000 litres d'aigua. A mÚs a mÚs,  amb el reciclatge d'aquest residu, s'obtÚ biodiŔsel, que pot ser utilitzat en vehicles de tot tipus, que tinguin com a combustible f˛ssil el gas-oil: cotxes, maquinÓria, camions...

Pujar al principi de la pÓgina