Notícies
Publicat el 16 de febrer de 202416.02.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella acull l'exposició “Operació Aigua” per conscienciar sobre l'escassetat d'aquest recurs vital
Exposició Operació Aigua

Alella acull del 16 de febrer a l'1 d'abril l'exposició itinerant “Operació Aigua”, una iniciativa promoguda per l'empresa Agbar, concessionària del servei d'abastament d'aigua del municipi, que pretén sensibilitzar la població sobre el consum responsable de l'aigua. La mostra està instal·lada a la rambla Àngel Guimerà, al costat de la Porxada del Mercat. 

L'exposició, que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alella, persegueix conscienciar la ciutadania sobre la situació actual dels recursos hídrics i la disponibilitat d'aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l'impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics, tot i que fa especial èmfasi en l’àmbit familiar i escolar, i s'espera que rebi visites de l'alumnat del municipi durant els mesos de febrer i març. També està previst fer una passejada institucional inaugural amb responsables municipals i de l'empresa Agbar, el pròxim dimecres 28 de febrer, a les 10 h.

Una exposició educativa que recorre tota Catalunya

L'exposició “Operació Aigua” compta amb quatre blocs que tracten diferents temes relacionats amb el cicle de l'aigua: “Com contaminem l'aigua?”, “Com s'embruta l'aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”. El contingut de cadascun dels blocs posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos o un 80 % de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

La mostra itinerant es va posar en marxa l'octubre de 2020 i ha recorregut una seixantena de localitats catalanes.

La iniciativa s'acompanya d'altres materials didàctics personalitzats adreçats a les escoles on s'explica de manera molt visual tot el cicle de l'aigua del municipi. El fulletó inclou consells d'estalvi d'aigua i un qüestionari per posar a prova els coneixements adquirits sobre aquest tema. 

Cicle de l'aigua

Cicle de l'aigua

Fitxer: CICLE_DE_L_AIGUA___ALELLA_2024__3_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 237.14 kB

CAMPANYA PORTA A PORTA L'exposició és una més de les accions que està duent a terme l'Ajuntament per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir el consum de l'aigua.

A banda de les accions comunicatives que es desenvolupen des de fa mesos, el 16 de febrer arrenca una campanya porta a porta, mitjançant la qual es resoldran dubtes i es faran arribar consells a les llars del municipi. Aquesta acció es complementa amb informacions al carrer i l'enviament d'una carta i l'oferiment d'assessorament a aquelles llars que excedeixen els consums i als grans consumidors. L'Ajuntament ha editat un díptic amb consells pràctics per a les llars que es repartirà al porta a porta. També s'han fet reunions amb els centres educatius i residències i centres sociosanitaris del municipi i està previst fer xerrades informatives adreçades als grans consumidors i a tota la ciutadania durant el mes de març. 

Aquestes accions es complementen amb altres mesures de control i vigilància de la xarxa. 

Pujar al principi de la pàgina