Notícies
Publicat el 30 de maig de 202330.05.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Generalitat obre una convocatòria d'ajuts per retirar amiant de les cobertes
Infografia amiant

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha obert una convocatòria dels ajuts destinats a la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades. El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos, del 25 de maig al 25 de juliol. 

Aquesta convocatòria té dues línies. La primera destina 10 milions d'euros per retirar residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, destinats a habitatges particulars. Els ajuts els poden sol·licitar persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Suport al sector productiu

Fins ara les convocatòries d'ajuts per retirar amiant anaven dirigides únicament a particulars. La convocatòria de 2023 destina, per primer cop, una segona línia, de 40 milions d'euros, per extreure i gestionar l'amiant i a instal·lar, tot seguit, plaques d'autoconsum fotovoltaic a les mateixes cobertes, en edificis on es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica, és a dir, que allotgin o hagin allotjat indústries o altres activitats comercials o agràries.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha habilitat una pàgina web específica https://residus.gencat.cat/amiant amb tota la informació referent a aquestes ajudes.

Pujar al principi de la pàgina