Notícies
Publicat el 24 de gener de 202324.01.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Societat de Caçadors té previst fer una batuda de senglars el 25 de gener
Batuda doble retallada

La Societat de Caçadors informa que aquest dimecres, dia 25 de gener, durà a terme una batuda de senglars al municipi, en dues zones diferents: sector Can Boquet-Can Magarola, i sector del Coll de Vendrans. La batuda començarà pel primer àmbit i es desplaçarà al segon en funció de l'horari. 

El primer àmbit va de Can Boquet fins al nucli de Can Magarola, amb el límit est a la carena divisòria amb la vall de Rials (Camí dels Traginers) i l'oest, a la carretera BP-5002. Com a camí més transitat hi ha el dels Traginers i el que enllaça aquest camí amb la masia de Can Magarola. També hi ha diversos camins i pistes a les parts posteriors de les masies situades al costat de llevant de la carretera.

El segon àmbit comprèn tot el sòl no urbanitzable entre els nuclis de Nova Alella i Can Comulada, amb el límit oest al coll de Vendrans i la carena divisòria amb Tiana. Hi ha una pista força principal que uneix els dos nuclis entre el carrer Taiano de Nova Alella i el carrer Avet de Can Comulada. Aquesta pista té dues cruïlles d'on surten també vials que van a Tiana i al Rocar de Tiana. Per últim, hi ha una pista pel fons de la vall (inici al torrent de Coll de Vendrans) i un corriol molt freqüentat que puja tota la vall i que té alguna bifurcació per anar a alguns carrers de Can Comulada (carrer Univers i carrer Perdius).

L'activitat cinegètica es realitzarà entre les 8:00 i les 15:00 hores, aproximadament. S'adjunta un plànol aproximat dels dos àmbits de la batuda. 

Primer àmbit: De Bouquet a Can Magarola

Batudes Can Bouquet a Can Magarola

Segon àmbit: Coll de Vendrans

Coll de Vendrans

RECOMANACIONS:

Què fer durant les batudes?

  • Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·la als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes i en els quals s'alerta de la realització de les batudes.
  • Evitar la zona de caça marcada durant la realització de batudes, pel risc que representa.
  • S'ha d'evitar abandonar els camins principals quan es realitzen activitats cinegètiques.
  • Quan es realitzen les batudes de senglars, els caçadors han de respectar sempre una distància mínima de 100 metres dels habitatges, i sempre col·locats d'esquenes a les àrees habitades. En el cas de caça menor, la distància mínima de seguretat es redueix a 50 metres degut que usen armes de perdigons.

Què podem fer a l'àmbit privat?

  • No apropar-se mai a un porc senglar, perquè podrien respondre de forma violenta.
  • No donar mai menjar als senglars ni a cap altre animal salvatge, ni deixar al seu abast els aliments de les vostres mascotes. Resulta contraproduent perquè s'alteren les seves pautes de comportament natural i instintiu i poden generar situacions de risc en tenir reaccions imprevisibles i perilloses.
  • Llençar sempre la brossa als contenidors i tapar-los correctament després d'abocar-hi els residus.
  • Instal·lar tanques als horts i jardins per evitar l'accés dels porcs senglars.
  • Quan circuleu pels camins i zones forestals extremeu les precaucions per tal d'evitar possibles accidents. Cal moderar la velocitat i circular exclusivament per les vies destinades a la circulació motoritzada.
  • Evitar tenir plantes bulboses a l'abast dels senglars. Són comunes en la seva alimentació.

Més informació a www.alella.cat/senglars

Pujar al principi de la pàgina