08328 Alella
Tel. 935552339 - WhatsAPPAlella 644194474
alella.ajuntament
NIF. P0800300F
El projecte IN_CERT veurà la llum a finals d'octubre després de molts mesos de treball multidisciplinari. La proposta liderada per Can Manyé i l'Hospital Germans Trias, sorgeix en un context de pandèmia i de crisi sanitària sense precedents, amb la voluntat de fer visibles els vincles entre la ciència, l'art i la salut, la capacitat transformadora de l'art i també la seva dimensió social i humanística.
La sacsejada social, sanitària i econòmica que ha suposat aquesta pandèmia, ha fet aflorar molts dubtes i obliga la societat a reflexionar sobre moltes qüestions com ara els límits de la ciència i de la mateixa societat, el futur, la incertesa i els riscos de la vida o la manera d'afrontar-los.
Des de Can Manyé s'ha reunit un grup de treball estable format per artistes i persones vinculades al món de l'art amb científics, personal investigador i metges de l'Hospital Germans Trias.
Durant tot un any el grup ha debatut entorn d'aquesta nova realitat, comptant alhora amb la participació de psicòlegs, filòsofs i artistes que han treballat en un escenari de pandèmia. El treball col·lectiu i la posada en comú fa albirar el que podria ser un escenari postpandèmia, un escenari que, a dia d'avui, encara sembla IN_CERT.
El programa és una invitació a explorar, compartir, expandir reflexions i a repensar l'excepcionalitat del moment a través d'una dotzena de propostes culturals i de pensament contemporani que es desenvoluparan a Alella i a l'Hospital Germans Trias al llarg de quatre mesos, fins a mitjans febrer.
Tret de sortida el 29 d'octubre
El programa s'enceta el 29 d'octubre amb l'obertura de l'exposició “IN_CERT”, a Can Manyé. Un recull de peces de Nora Ancarola i Jo Milne que es podrà visitar fins al 13 de febrer. La proposta expositiva s'estendrà a l'Hospital Germans Trias a partir del 19 de novembre.
Formen el grup de treball estable l'equip de Can Manyé, format per Mercè Pomer i Queralt Morros; la científica Cristina Vilaplana i els doctors Roger Paredes i Lourdes Mateu, de l'equip mèdic i investigador de Bonaventura Clotet; Nora Ancarola i Jo Milne, creadores amb experiència em en el treball en l’àmbit científic, artístic i social; l'assagista i crític d'art Manel Guerrero, el vídeo artista Adolf Alcañiz.
A banda cal sumar les aportacions realitzades per Ada Klein, Laura Llevadot i Xavier Bassas, Celestes Reyna i Laia Torrents, des del camp literari, filosòfic, psicològic i d'experimentació artística. Més informació www.alella.cat/in_cert
Les artistes Nora Ancarola i Jo Milne
Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955).
És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Artista visual, viu i treballa a Barcelona des de l'any 1978. A partir de l'any 1998 dirigeix junt amb Marga Ximenez MX ESPAI 1010, espai d'art contemporani de Barcelona, amb la qual també crea MX Edicions 1010 en 2004, que va rebre el Premi a les Iniciatives de l'Associació de Crítics d'Art de Catalunya el 2008. Ha rebut diversos premis i beques per la seva obra, on la interacció entre ficció i realitat responen a una proposta reflexiva respecte del present, treballant amb tècniques multidisciplinàries.
Jo Milne (Edimburg, 1966).
Viu i treballa a Barcelona des del 1993. Les línies, els cercles, les esferes o els punts són elements constants en els seus treballs, que remeten al món de les matemàtiques, la ciència o la tecnologia. Peces en constant mutació, xarxes que s'estenen a través del llenç i creen un cosmos en què les seqüències i repeticions són les protagonistes. Les seves obres s'exhibeixen tant en col·leccions nacionals com internacionals. Actualment, amb el seu projecte Interferències, un diàleg entre l'art i la ciència, és artista resident a l'Institute for Bioresearch in Medicine (IRB Barcelona), i també professora a EINA i a la Universitat de Barcelona.
El projecte ha comptat amb la col·laboració d'AGBAR i la participació d'Arts Santa Mònica.