X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Agenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIVENDRES
29
OCTUBRE
2021
19:30 h
Inauguració de l'exposició "In_cert", de Nora Ancarola i Jo Milne
Lloc Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza Ajuntament d'Alella i Hospital Germans Trias
Tipus d'acte Exposició
Marc In_cert
Exposició In_cert

Exposició oberta fins diumenge 13 de febrer.

En aquesta proposta veurem les creacions artístiques de Nora Ancarola i Jo Milne fruit de les trobades i converses amb diverses persones que han patit la Covid-19 i del treball col·lectiu dins del projecte IN_CERT.

Nora Ancarola (Buenos Aires, 1955) presenta tres obres de nova producció. 19 cadires + un horitzó de plata, una instal·lació d'una sèrie de cadires amb “paraules-plata” –que, posteriorment, estaran repartides a les sales d'espera de l'Hospital Germans Trias i Pujol–, juntament amb una “escletxa-horitzó” de plata. Sense l'altra, un vídeo que mostra l'absència de l'altra en moments de pandèmia. I, finalment, Cal parlar, cal escriure, una selecció d'imatges i de fragments de textos que testimonien els “moments-plata”, en què es produeix un instant de reflexió profunda i d'alliberament personal, en moments crítics de la pandèmia, narrats per diversos pacients i sanitaris entrevistats.

Jo Milne (Edimburg, 1966) ha creat al llarg d'aquest projecte unes pintures de gran format que recullen i visibilitzen, en les seves estructures i xarxes complexes realitzades a partir de les formes de virus i altres organismes vius, la trama invisible del nostre món convuls, des del microcosmos al macrocosmos. The weft of invisible friends (La trama d'amics invisibles) és un conjunt de cinc pintures de gran format. La sèrie Shapeshifter (Mutant de forma) està conformada per escultures de formes canviants realitzades amb camussa sintètica i pintura. Mutant foundlings, what lies in wait (Orfes abandonats mutants, el que pot venir) és una escultura formada per anells de plàstic de dimensió variable. Finalment, Oda a l'oblit (2021) recull, en una vitrina de ferro, diverses cianotipies sobre paper realitzades amb collages d'imatges del passat i del present.

A Can Manyé les peces s'acompanyaran d'un audiovisual sobre el projecte realitzat pel videoartista Adolf Alcañiz. (Manuel Guerrero)

Aquesta proposta forma part de les activitats organitzades dins el projecte IN_CERT.

Liderat per l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, IN_CERT planteja la necessitat de fer visible el vincle entre l'art, la ciència i la salut. Reflexions sobre l'excepcionalitat del moment present concretades en un seguit de propostes culturals i de pensament contemporani gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament d'Alella, l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. Amb la participació d'AGBAR i Arts Santa Mònica.

Informació relacionada
Diumenge, 7 de novembre de 2021
Taller familiar amb l'artista Sylvie Bussières per la Vall de Rials
Divendres, 29 d'octubre de 2021 (*fins al 13-2-2022)
Del 29 d'octubre al 13 de febrer a Can Manyé
El projecte multidisciplinar, impulsat per l'Ajuntament d'Alella i l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti)
Pujar al principi de la pàgina