X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 8 de setembre de 202008.09.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Segona aplicació del tractament amb larvicida contra el mosquit tigre
Tractament mosquit tigre

El Consell Comarcal del Maresme durà a terme aquest dijous dia 10 el segon tractament amb larvicida contra el mosquit tigre que es realitza al nostre municipi aquest any. Aquest tractament preventiu s'aplica directament als embornals que poden retenir aigua i la seva finalitat és la d'eliminar les larves de mosquit.

En cadascuna de les quatre aplicacions previstes es tractaran de 80 a 100 embornals, concentrats al Centre Urbà, la Riera Principal i Canonge.

L'augment de les temperatures i les pluges –sobretot les del mes d'abril, el més plujós al Maresme des del 1913– han suposat la reaparició d'un dels insectes habituals al nostre territori des de fa uns anys. El mosquit tigre és un insecte que no només causa dolor amb les seves picades sinó que també és trasmissor de malalties, com el dengue. Per això, des de les administracions s'està fent una crida per ajudar a minimitzar els riscos que suposa la seva presència.

El mosquit tigre és un insecte negre amb franges blanques en el cos que prové del sud-est asiàtic. Per reproduir-se, pon els seus ous a l'aigua. De manera que si aquests dies es reguen les plantes o plou, com es preveu, és important buidar els testos o recipients que es tingui a les terrasses, patis, eixides o jardins, perquè és en aquests espais on es reprodueixen. També es recomana desar les joguines i netejar bé el terra per evitar-hi les acumulacions d'aigua i evitar que hi ponguin els ous.

Normalment, el mosquit tigre arriba al juliol, té una activitat intensa durant els mesos d'agost i setembre i desapareix a l'octubre. Les administracions, però, també són responsables en la lluita contra la seva propagació. Precisament, gràcies a un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, es fan aquests tractaments amb larvicida als embornals de la via pública per disminuir-hi la seva presència.

Us compartim el vídeo d'una campanya que ha engegat la Diputació de Barcelona per conscienciar la població de la importància que té en aquests casos evitar l'excés d'aigua, si es vol tenir lluny el mosquit tigre. També us adjuntem un conte adreçat als infants que tracta el tema.

Vídeo 'Al mosquit, ni una gota d'aigua!'

Conte 'A la caça del mosquit ratllat'

Pujar al principi de la pàgina