Notícies
Publicat el 12 de febrer de 202012.02.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament promou la recollida selectiva als equipaments municipals
Punts recollida equipaments

La regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament ha instal·lat petites àrees de contenidors per facilitar la separació dels residus i fomentar la recollida selectiva dels residus als edificis i equipaments municipals, en el marc del Pla d'Actuació  Municipal (PAM). Amb la instal·lació dels punts de recollida s'han eliminat les paperetes d'ús individual que hi havia fins ara i que no permetien fer reciclatge.

Aquest nou model de gestió i recollida de residus suposarà:

• Creació de punts de selectiva formats per tres papereres de les fraccions de residus més comunes que es generen en aquests espais: paper, envasos i resta (papereres blava, groga i gris, respectivament). 

• Eliminació de totes les papereres de sota taula, ja que són un punt on s'hi llencen els residus sense seleccionar.

• Racionalització del servei de recollida per part del servei de neteja, ja que la quantitat actual de papereres és molt superior al de contenidors de recollida selectiva que es crearan. 

• Ampliació de la recollida selectiva de residus incorporant cubells específics per a la fracció orgànica en zones de menjador (office).

En total s'instal·laran 21 punts de reciclatge que els podreu trobar a:

- Edifici de l'Ajuntament.

- Centre Cultural Can Lleonart.

- Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella.

- Biblioteca municipal.

- Policia Local.

- Serveis a les persones.

- Antigues Escoles Fabra (Espai Jove).

- Poliesportiu Abelardo Vera.

- Casal de la Gent Gran Can Gaza.

Cadascuna de les papereres incorpora una etiqueta identificadora de quins són els residus que s'hi poden llençar. Amb això es vol ajudar a resoldre els dubtes principals que us puguin sorgir sobre com classificar els diferents residus. 

Amb aquesta iniciativa, es pretén prendre partit davant la situació d'emergència climàtica que té la societat i donar exemple a la ciutadania, com a treballadors i treballadores públiques, perquè tothom prengui consciència i contribueixi a millorar els valors actuals de reciclatge. 

Pujar al principi de la pàgina