Notícies
Publicat el 13 de desembre de 201913.12.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Consells per gaudir d'un Nadal més sostenible
Alella + sostenible

El Nadal és temps de compres, de regals i de consum, tres fenomens que immediatament es tradueixen en generació de residus: restes de menjar, ampolles buides, envasos, paper d'embolicar i, fins i tot, els mateixos elements decoratius nadalencs: l'avet, els ornaments, etc. Són dies en què, també, augmenten les visites d'amistats i familiars i hi ha gent que aprofita per fer net de trastos vells, que cal dur a la deixalleria o trucar al servei gratuït de recollida (937905560) perquè passin a recollir-los. L'Ajuntament recomana a la ciutadania que posi el seu granet de sorra per gaudir d'un Nadal més sostenible, solidari i respectuós amb el medi ambient, seguint  aquests consells. 

No feu servir molsa per als pessebres

Les molses són molt importants per als boscos: ofereixen humitat i protecció al sòl i són un recer per als animals petits. Si agafem molsa del bosc o la comprem a les fires augmenten el risc d'erosió i el perill de desertització.

On comprar i què fer amb els arbres 

Compreu els arbres a vivers i plantacions controlades. L'etiqueta que porta cada arbre garanteix el seu origen. Passades les festes porteu-los a la deixalleries o al punt verd habilitat per l'Ajuntament, així es reconvertirà en compost. 

Eviteu les vaixelles de plàstic 

Amb l'increment de comensals, un recurs molt còmode són els estris d'un sol ús (plats, gots i coberts de plàstic), elements que generen una gran quantitat de residus difícils de tractar. Millor la vaixella clàssica de vidre o porcellana. 

Millor frescos i de proximitat 

És sempre preferible seleccionar aliments frescos i de producció local abans de productes envasats i de procedència llunyana. Així reduirem la despesa energètica associada al transport i reforcem l'economia local. 

Menys paper i cartró 

Escolliu bé els vostres regals. Eviteu embolcalls superflus i reutilitzeu els papers de regal per embolicar obsequis nous. El paper i cartró que no pugueu reutilitzar s'han de dipositar al contenidor blau. 

Comprar la quantitat justa de menjar

Elaboreu la llista de queviures amb antelació i calculeu la quantitat necessària. Llençar part del menjar a les escombraries és un contrasentit ètic i una despesa econòmica i no afavoreix el medi ambient. 

Recicleu el vidre de les ampolles

A les festes s'incrementa el consum de begudes embotellades en vidre. Sempre que sigui possible és millor comprar-les retornables i si no ho són cal dipositar-les sempre als contenidors de vidre o dur-les a la deixalleria. 

Feu regals útils i no materials

Les alternatives als regals de tipus material són cada dia més extenses. Són més originals i no generen residus. Si opteu per un regal material penseu en la seva utilitat per la persona que ho rep, és una manera d'estalviar recursos.

Les joguines no són un joc

Comproveu el material de les joguines, millor que siguin naturals i renovables (fusta, paper, cartró). Vigileu que siguin segures i eviteu les bèl·liques i sexistes. I penseu que no és bo que els infants rebin totes les joguines que demanen.

Més recomanacions per gaudir d'una Nadal més sostenible

Guia per gaudir d'un Nadal sostenible

Guia per gaudir d'un Nadal sostenible

Fitxer: xarxasost_pdf_NadalSostenible_pdf.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 57
Mida: 639,5 kB

Pujar al principi de la pàgina