Notícies
Publicat el 23 de novembre de 202023.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Reinventa't, és la proposta de les VI Jornades d'Ocupació
Cartell OK

Alella, El Masnou i Teià organitzen del 14 al 17 de desembre la sexta edició de les Jornades d'Ocupació, una iniciativa que pretén posar a l'abast de la ciutadania eines i recursos per tal d'ajudar-los en la recerca de feina o en el canvi de rumb professional i/o formatiu.

Enguany les Jornades també s'han hagut d'adaptar a la situació de pandèmia, tant en el format perquè totes les sessions seran virtuals com pel que fa al contingut. "Reinventa't" és el títol triat per aquesta edició marcada per la Covid-19, una alerta sanitària sense precedents que ha fet capgirar, d'una manera inesperada moltes de les nostres vides i carreres professionals.

El contingut del programa se centra en dos àmbits  

 • Presentar noves sortides professionals: Com està el mercat de treball? Quines feines poden tenir més oferta? Quines oportunitats tinc d'autoocupació? Què és el re-empresa?
 • Presentar noves maneres de treballar: Estem davant un canvi de valors? Com em puc organitzar per treballar des de casa? Com puc gestionar les meves emocions per afrontar els canvis?

A més, també es dedicarà un espai de les Jornades al jovent, un dels col·lectius més afectats per les conseqüències econòmiques d'aquesta pandèmia. Així el programa inclou una sessió de tarda dedicada a presentar tots els recursos i serveis que hi ha l'abast per al jovent en el nostre territori. 

Les Jornades s'iniciaran, com ja és habitual, amb una conferència inaugural que enguany anirà a càrrec de Miquel Nadal, especialista en psicologia i productivitat personal, i porta per títol "Com superar els robots del futur: els súper humans ja estan aquí".  

Les Jornades tenen per objectiu facilitar eines que ajudin a la recerca de feina a les persones aturades o que volen canviar de feina i als estudiants que s'incorporen al mercat laboral, així com a les persones treballadores autònomes i les empreses. Són gratuïtes i obertes a tothom, però les places són limitades. 

Per participar només cal emplenar aquest FORMULARI i us farem arribar l'enllaç per poder tenir accés de forma virtual a totes les sessions. 

el programa: 14, 15, 16 i 17 de desembre  

Sessions virtuals 

Dilluns, 14 de desembre de 2020 – MATÍ

 • 9:15 a 9:30 Inauguració de les VI Jornades Ocupació
 • 9:30 a 11: 0 Conferència “Com superar els robots del futur: elssúper humans ja estan aquí” . A càrrec de Miquel Nadal d'Emorganizer
  • Parlarem dels professionals del present i del futur. Davant d'un entorn cada cop més robotitzat, és vital que les persones coneguin el seu màxim potencial per no convertir-se en actors secundaris de la tecnologia. També parlarem de com ens ajudarà la neurociència a predir les competències professionals que vindran tenint en compte la pandèmia actual. Conferència inspiradora amb receptes pràctiques per reflexionar sobre el nostre futur professional. 
 • 11:30 a 14:30 Taller “Estratègies i eines clau per teletreballar” A càrrec d'Eli Guillén
  • En aquest taller s'abordaran estratègies que facilitin i impulsin el teletreball en l'actual context laboral i que ens ensenyin a treballar en equip des de la distància. En definitiva, un taller innovador que pretén ajudar a aprofitar els grans avantatges derivats del teletreball i t'ajuden a aprendre a lidiar amb les seves dificultats.


Dimarts, 15 de desembre de 2020 – MATÍ

 • 9:15 a 11:45 Taller Mindfulness: una eina per afrontar la situació d'atur i la recerca de feina. A càrrec de Soraya Díaz Téllez de Brúixola, Mindfulness i emocions
  • Conèixer el mindfulness com a eina per desenvolupar recursos personals per afrontar situacions estressants, com el mateix procés de recerca de feina. Millorar el nivell de benestar personal. Serà un taller amb part pràctica. Durant les Jornades s'oferirà una primera sessió, però les persones que vulguin podran aprofundir amb aquest taller durant 5 sessions més (informació i inscripcions a les altres sessions en aquest ENLLAÇ)
 • 12:00 a 14:30 Taller Valors, propòsits i recerca de feina. A càrrec d'Ethikos
  • Un/a guanyador/a és un/a somiador/a amb la força de no rendir-se mai’ - Michael Jordan. La proposta d'aquest taller és fer un viatge intern per descobrir quin és el teu repte professional, la importància de descobrir valors i propòsit personal en la recerca de feina. Com vincular la nostra essència amb el nostre projecte personal i visió. Aquest descobriment vindrà vehiculat per exercicis pràctics: TVS / IKIGAI/5 Why's / Golden Circle / La Catedral

Dimecres, 16 de desembre de 2020 – MATÍ

 • 9:15 a 14:30 Sortides laborals en temps de COVID. A càrrec de Francesc Gelida “elcandidatoidoneo” 
  • Conèixer les sortides laborals de cada professió, centrant-nos en la situació actual degut a la Covid-19.Conèixer les vies d'accés a cada una d'aquestes sortides professionals. 

Dijous, 17 de desembre de 2020 – MATÍ

 • 9:15 a 10:45 Emprenedoria. Emprenedoria vital. Actitud emprenedora per a la vida i l'autoocupació. A càrrec de Lourdes Ribes
  • Taller que ens permetrà identificar les claus per activar l'actitud emprenedora, no només per emprendre un negoci, sinó com a actitud vital. Coneixerem de la mà de tres testimonis el que implica l'emprenedoria.

 • 11:00 a 12:30 Reempresa. Presentació del programa i d'un cas d'èxit. A càrrec de Berta Monné i Anna Cercós
  • Presentació de programa Reempresa, que permet a nous emprenedors i emprenedores donar continuïtat a negocis consolidats. Ens acompanyarà una emprenedora que ha utilitzat aquest programa per autoocupar-se.

Dijous, 17 de desembre de 2020 – TARDA Jornades d'ocupació Joves. Presentació dels programes als que poden accedir:

 • 17:00 Programa Referent d'Ocupació Juvenil. A càrrec de Verònica Pérez del Consell Comarcal del Maresme
 • 17:30 Mobilitat Internacional del Maresme. A càrrec de Clara Avecilla del Consell Comarcal del Maresme. 
 • 18:00 CATAzubi. Projecte de FP Dual a Alemanya i Àustria. A càrrec de David Anton de Bridge4mobility
 • 18:30 Centre de Noves Oportunitats – Programa Start. A càrrec de Sara Perpinyà del CNO
  • Oportunitat per conèixer recursos i programes ocupacionals adreçats a joves. Coneixerem programes d'orientació professional i acompanyament en la recerca de feina, com projectes i recursos adreçats a joves que vulguin formar-se i adquirir experiència en l'àmbit internacional.

Organitza: Ajuntaments d'Alella, El Masnou i Teià
VI Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià

VI Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià

Fitxer: Programa_VI_JO.1.PDF

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 64,25 kB

 

 

EDICIONS ANTERIORS 

5a edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià. Del 6 al 9 de novembre de 2019

4a edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià. Del 7 al 9 de novembre de 2018 

3a edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià  Del 29 de  novembre a l'1 de desembre de 2017

2a edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià  Del 30 de novembre al 2 de desembre de 2016

1a edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, El Masnou i Teià Del 16 al 18 de març de 2016

 

Pujar al principi de la pàgina