Notícies
Publicat el 3 de febrer de 201603.02.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Més de 350 places per a la inserció laboral dels joves del Maresme
Només els joves que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil poden accedir als recursos del programa

garantia juvenil

Al Maresme hi ha 3.841 joves d'entre 16 i 29 anys registrats com a aturats. A aquest col·lectiu s'adreça la Garantia Juvenil, una iniciativa de la Unió Europea per facilitar la inserció laboral dels joves a partir de diferents línies d'actuació. A la comarca, el CCM és una de les administracions referents, conjuntament amb l'ajuntament de Mataró i les Oficines de Treball del SOC. La Garantia Juvenil posa en marxa aquest mes de febrer diferents recursos per als joves que hi estan inscrits. Més de 350 places, distribuïdes en 13 programes d'actuació, per donar resposta a un ampli ventall de necessitats dels joves que volen incorporar-se al mercat laboral.Només els joves que estiguin inscrits a la Garantia Juvenil poden accedir als recursos del programa. Per realitzar la inscripció es pot sol·licitar el suport de les Impulsores de la Garantia Juvenil. En el cas dels veïns de Mataró poden accedir-hi trucant al telèfon: 93 798 96 49 o a través del correu maresme@oficinajove.cat. Els joves de la resta de municipis de la comarca ho poden fer a través del Consell Comarcal del Maresme emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ.

Els requisits per poder-se inscriure són els següents:

  • Tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà/na de la Unió Europea o tenir autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar.
  • Estar empadronat/da a qualsevol municipi de Catalunya.
  • Tenir entre 16 i 29 any.
  • Estar a l'atur i no haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de la inscripció.
  • No estar estudiant o fent formació, ni haver rebut accions educatives / formatives de més de 40 hores mesuals en els 90 / 30 dies naturals anteriors a la data de la inscripció.

Una vegada inscrit, els professionals avaluen el perfil del jove, l'orienten i assessoren i li proposen el programa que més s'adequa a les seves necessitats i expectatives. Aquest mes de febrer s'activen 13 programes al Maresme que orienten i acompanyen el jove a definir el seu propi projecte professional i posen al seu abast diferents recursos:
  • Formació professionalitzadora
  • Contractes de treball amb formació
  • Pràctiques a l'estranger
  • Suport per finalitzar l'ESO i/o accedir a Cicles Formatius

Podeu veure un resum dels diferents programes en el següent document i ampliar informació CLICANT AQUÍ:
Quadre recursos Garantia Juvenil

Quadre recursos Garantia Juvenil

Fitxer: Quadre_Resum_Recursos_Garantia_Juvenil.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 365,34 kB

 
FONT: Consell Comarcal del Maresme
Informació relacionada
Dimarts, 14 de març de 2017 (*fins al 17-3-2017)
Diumenge, 27 de novembre de 2016
Dissabte, 26 de novembre de 2016
Les preinscripcions per al segon cicle d'infantil, primària i secundària es faran del 30 de març al 7 d'abril
Per participar com a aprenent/a o voluntari/a cal formalitzar la inscripcions fins al 15 de desembre a la Regidoria d'Educació
El projecte compta amb la participació del Campus de l'Alimentació de Torribera de la UB, de la Universitat Autònoma de Barcelona i de  la Fundació Institut d'Investigació en Ciència de la Salut German Tries i Pujol
Pujar al principi de la pàgina