Portada|Habitatge|Habitatge JOVE - BUSCA LES CLAUS
 
Versió per imprimir
Habitatge JOVE - BUSCA LES CLAUS

Claus

Busca les claus!

L'Ajuntament d'Alella endega una campanya d'habitatge jove per tal d'afavorir l'emancipació domiciliar de les persones joves.

Objectius: 

 • Donar a conèixer la Guia d'Habitatge Jove
 • Posar en funcionament i donar a conèixer la Borsa Jove d'Habitatge d'Alella
 • Visibilitzar els recursos d'habitatge jove del municipi

 Guia d'habitatge jove   

Busca les claus

L'Ajuntament ha elaborat una Guia d'Habitatge Jove per tal d'oferir a les persones joves del municipi un recull de tots els recursos, eines i recomanacions que els poden ajudar a l'hora de trobar un pis i poder emancipar-se. La guia es lliurarà a totes les llars d'Alella amb joves de 18 a 35 anys. 

La guia, elaborada conjuntament per les àrees de Serveis a les Persones i Adolescència i Joventut de l'Ajuntament amb el suport de la Diputació, es divideix en sis apartats:

 • Models tradicionals d'habitatge
 • Models alternatius d'accés i tinença d'habitatge
 • Drets i deures de les persones llogateres
 • Ajuts
 • On puc trobar pis?
 • Preguntes freqüents

Aquí teniu la guia

Guia de l'Habitatge Jove

Guia de l'Habitatge Jove

Fitxer: Fullet_VERSIO__769_WEB__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 956,66 kB

Borsa d'habitatge

Coincidint amb l'edició de la guia, també es posa en marxa la Borsa d'Habitatge: una eina que pretén ajudar a posar en contacte persones joves que busquin habitatge i vulguin compartir-lo, com també ajudar a que persones que disposin d'una habitació lliure puguin contactar amb persones joves que n'estiguin cercant. 

Per apuntar-vos només cal emplenar aquest FORMULARI 

Quins recursos pots trobar a Alella sobre habitatge? 

Assessorament individualitzat a través del GIRA 

Aprofitant aquestes accions, també es vol posar en valor també les assessories individuals que es poden dur a terme des del programa GIRA, de l'àrea de Joventut, on s'atenen tots els dubtes relacionats amb temes d'habitatge, des de com cercar companyes de pis, a com demanar un ajut o inscriure's a una borsa de pisos de protecció oficial. Aquestes assessories poden ser online o presencials sempre amb cita prèvia que es pot sol·licitar enviant un correu electrònic a gira@alella.cat o escrivint o trucant al 615844715.

A més està previst fer dues sessions informatives virtuals, una el 20 de gener i una altra a principis de febrer, en les quals es donarà a conèixer la campanya.

Convocatòries d'interès per a joves 

Ajuts al lloguer per a joves 

Des de 2018 l'Ajuntament atorga ajuts al lloguer per a joves. Enguany està previst aprovar unes noves bases per a la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves, de la qual es poden beneficiar persones menors de 36 anys empadronades a Alella. S'introduiran canvis per tal que pugui haver més persones beneficiàries.

 • S'amplien de 22.365 a 34.875 euros el nivell màxim d'ingressos requerits per  acollir-se a aquests ajuts quan és una única persona sol·licitant.
 • S'amplia de 900 a 1.000 les rendes mensuals de lloguer.

Les sol·licituds es podran presentar de l'1 de febrer al 31 d'octubre. En breu es publicarà  l'accés a la convocatòria. 

Nova convocatòria d'accés als habitatges de lloguer jove del Canonge 

Del 10 de gener a 10 de febrer de 2021 es poden presentar les sol·licituds per accedir als tres habitatges de lloguer social per a joves construïts per l'Ajuntament l'any 2015 al número 52 del carrer Canonge.

Dos dels habitatges es podran utilitzar de forma directa i el tercer quan finalitzi el termini d'utilització per part de la persona adjudicatària actual.

La convocatòria servirà també per a la creació d'una borsa de persones sol·licitants que tindrà una validesa de 5 anys.

Per poder participar en aquesta convocatòria cal tenir entre 18 i 35 anys, acreditar un mínim de 3 anys continuats  d'empadronament o de manera discontinua en els darrers 10 anys i uns ingressos mínims superiors a 9.000 euros, en còmput anual de l'any 2019 (suma de les quanties de la base imposable i de la base imposable de l'estalvi de la declaració o de la renda) o les certificacions d'ingressos de 2020. 

La durada del contracte és d'un màxim de 5 anys i el preu mensual de lloguer, sense comptar les despeses de serveis i l'IBI, oscil·la entre els 328 i els 259 euros, en funció de la superfície del pis. 

Consulteu les bases de la convocatòria

Modificació de les bases 

Llista provisional de persones admeses i excloses aprovades per la Junta de Govern l'11 de març (termini de presentació d'al·legacions, del 16 al 29 de març) 

Llista definitiva de persones admeses i excloses 

Acta del sorteig celebrat el 13 de maig de 2021 

En aquest ENLLAÇ trobareu tota la informació i la documentació necessària per tal de poder presentar la sol·licitud. 

Altres recursos per buscar les claus

T'interessa

Des de JoveCAT/HABITATGE podeu accedir a tota la informació referent a habitatge per a joves.

JoveCAT

Pujar al principi de la pàgina