Portada|Cooperació|Projectes al desenvolupament subvencionats l'any 2012
 
Versió per imprimir
Projectes al desenvolupament subvencionats l'any 2012

Associació PlanetaSubministrament d'aigua potable a sis pobles del departament d'Oussouye, fase 1 (Senegal)
Associació Planeta (enllaç: http://portal.entitats.mataro.cat/diba_entitat/associacio-planeta/)
Import destinat: 6260 euros
Descripció del projecte: Construcció d'un dipòsit elevat de 100m3 i la prospecció en profunditat pertinent, per poder dotar d'aigua sis pobles del Departament d'Oussouye i un Centre d'Ensenyament Secundari. El projecte consta de dos fases: la primera servirà per la prospecció i la construcció del dipòsit, així com organitzar les comunitats de beneficiaris dels pobles que han de rebre l'aigua i la segona, es construiran les canalitzacions i les fonts que donaran l'aigua a cadascun dels sis pobles.

Ulls del mónUlls del Sàhara 2010-2012. Suport integral a l'atenció oftalmològica i òptica de la població Sahrauí (Poble Sahrauí)
Fundació Ulls del món
Import destinat: 5723 euros
Descripció del projecte: El programa pretén donar resposta a les necessitats oftalmològiques i òptiques que el Servei d'Oftalmologia del Ministeri de Salut de la RASD ha detectat pels propers anys, a través de suport logístic, l'atenció òptica, la revisió ocular de la població infantil refugiada, la formació de nous tècnics en òptica en taller i la sensibilització.

Associació SolidançaFandema. Centre de Formació i ocupació per a dones(Gàmbia)
Associació Solidança
Import destinat: 7385.41 euros
Descripció del projecte: És un projecte pilot i d'impuls econòmic i social amb respecte pel medi ambient a Tujereng (Gàmbia). Adreçat a les dones i que, a través d'un centre de formació i ocupació autogestionat mitjançant la venda de productes i serveis derivats dels tallers d'aprenentatge, vinculats al tèxtil i de la venda de roba de segona mà, es treballa la formació, la salut i el desenvolupament social.

Asociación Vicente FerrerMillora de la gestió i aprofitament dels recursos hídrics a la comunitat de Gollaplli Tanda, Kadiri (Índia)
Asociación Vicente Ferrer
Import destinat: 5640 euros
Descripció del projecte: El projecte pretén millorar les condicions de vida de les famílies dàlits i d'altres castes desfavorides d'Anantapur, concretament a l’àrea de Kadiri. Planteja diferents mesures a desenvolupar en un període de 3 anys per millorar la gestió i l'aprofitament d'aigua. Amb l'aprofitament i la gestió eficaç de l'aigua s'aconseguirà que les comunitats i persones més desfavorides de la societat millorin i incrementin les collites, augmentin els ingressos i puguin romandre a les pròpies comunitats i no hagin d'emigrar cap a les ciutats i buscar feines alternatives a l'agricultura.

Alcaldía Municipal de Puerto CabezasProveïment d'aigua i sanejament a la comunitat de Kwakwil a Puerto Cabezas (Nicaragua)
Alcaldía Municipal de Puerto Cabezas-Bilwi i Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres
Import destinat: 6577,41 euros
Descripció del projecte: S'identifica com a prioritari coordinar els esforços sectorials, des de la gestió dels serveis fins a la dels recursos de planificació i d'intervenció d'aquesta zona tan afectada per l'huracà Fèlix l'any 2008. Pel què fa l'aigua i els problemes de salut amb la prevalença d'algunes malalties, la situació de la zona és crítica. El projecte pretén formar i aportar recursos i les tècniques necessàries per portar l'aigua a la zona.

Associació HaribalaPrograma d'activitats per al desenvolupament sostenible i d'autogestió del centre d'acollida de Koilakuntla (Índia)
Associació Haribala
Import destinat: 6486,41 euros
Descripció del projecte: Després de la construcció del Centre d'acollida, es preveuen diferents actuacions per complementar-lo i dotar-lo d'efectivitat, sostenibilitat i d'una independència econòmica a curt termini. Es preveu la construcció d'un abocador, compostador, incinerador de paper... equipar les sales i l'ampliació de la granja. Aquest centre és d'especial interès doncs empara a joves menors d'edat que l'ONG n’és el tutor legal.

Associació Educació PopularCampanya d'Alfabetització a Nicaragua
Associació Educació Popular Carlos Fontseca Amador- Barcelona (Solidaridad con Nicaragua)
Import destinat: 6077.41euros
Descripció del projecte: La lluita contra l'analfabetisme és un moviment històric a Nicaragua. Es tracta d'un projecte que implica les comunitats indígenes, alcaldies i la societat civil per tal d'eliminar l'analfabetisme amb educació, formació i capacitació de la societat civil. El projecte es divideix en dos parts, la de formació i sensibilització i la de creació d'un museu.

Pujar al principi de la pàgina