Portada|Cooperació|Suport a projectes de cooperació al desenvolupament
 
Versió per imprimir
Suport a projectes de cooperació al desenvolupament

L'Ajuntament d'Alella destina des de l'any 2006 el 0'7% dels seus ingressos ordinaris del pressupost municipal a la Cooperació Internacional. Aquest exercici és el resultat de la voluntat política de complir amb la resolució presa el 1970 per l'Assemblea de les Nacions Unides, que acorda la necessitat de destinar com a mínim aquest percentatge per tal d'erradicar la pobresa extrema.
Una part d'aquests diners es destinen cada any a donar suport a projectes de desenvolupament que s'atorguen en funció de la valoració que realitza la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella.
Des de 2011 que els projectes seleccionats formen part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entitat formada per ajuntaments catalans i d'altres institucions municipalistes que gestiona les qüestions de desenvolupament i solidaritat.

Els projectes de cooperació subvencionats l'any 2019

L'Ajuntament destina enguany 41.500€ a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme al Camerun, Perú, Moçambic, Algèria, Gàmbia i Guatemala. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional.

La lluita contra la mutilació genital

Per aconseguir eradicar una pràctica tradicional tant arrelada a Gàmbia com la mutilació genital femenina, no n'hi ha prou amb la constitució d'un nou marc legal, s'ha de continuar realitzant un treball de sensibilització per a la prevenció i atenció a les dones i nenes que ja l'han patida. Aquest és l'objectiu principal del projecte de la Fundació Wassu-UAB amb la què l'Ajuntament col·labora amb 6.000€.

Suport a la diversitat funcional

L'objectiu del projecte és la construcció d'una escola adaptada a les necessitats especials a la regió d'Aguacatán, a Guatemala, on no hi ha centres educatius adaptats. És un projecte de la Gestora de Recursos per al Desenvolupament del Discapacitat que l'Ajuntament recolza amb 6.000€.

Canvi climàtic i igualtat de gènere

L'Associació Solidança impulsa un projecte a Tujereng, Gàmbia, que pretén generar autoocupació verda a partir d'una intervenció de millora de l'activitat d'ingressos no formals per a les dones a través de la instal·lació de plaques d'energia solar fotovoltaica. El projecte rebrà un suport de 5.500€.

Medicaments per a refugiats sahrauís

El projecte de Medicus Mundi Mediterrània pretén enfortir el funcionament del laboratori de producció de medicaments, que ja porta en funcionament 22 anys, als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria. L'Ajuntament hi contribueix amb 6.000€.

Residència d'estudiants orfes 

Amizade junts amb Moçambic treballa per a la construcció d'una residència d'estudiants per a joves a un preu assequible a la ciutat de Beira, Moçambic, contemplant beques per aquells que no poden permeteu-s'ho, orfes en la seva majoria. Alella aportarà 6.000€.

Foment de l'emprenedoria femenina

L'Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres promou un projecte per ajudar a la millora de l'autonomia de les dones a la regió de Cajamarca, Perú, mitjançant cooperatives locals. L'Ajuntament hi contribueix amb 6.000€.

Suport al cooperativisme rural femení

El projecte pretén enfortir el funcionament de les cooperatives rurals de dones de Camerun que conreen mandioca, a través de la formació tècnica i les eines necessàries. És un treball d'Agermanament sense Fronteres que l'Ajuntament subvenciona amb 6.000€. 


Coneix els projectes finançats en els darrers anys:


PROJECTES SUBVENCIONATS AL 2013

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

 

Pujar al principi de la pàgina