X
Emergència sequera
Portada|Cooperació|Beques estades solidàries
 
Versió per imprimir
Beques estades solidàries

Resultat de les estades solidàries 

La Mariona Garcia-Dotor Girbau i en Lluis Cañellas Garcia marxaran a fer una estada solidària a Colòmbia

La Mariona Garcia-Dotor Girbau i en Lluis Cañellas Garcia són les dues persones veïnes d'Alella guanyadores de les beques d'estades Solidàries a Colòmbia durant el mes d'agost que s'organitzen des de l'Ajuntament d'Alella amb la col·laboració amb l'Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO. 

Les guanyadores tindran l'oportunitat de viure l'autèntica Colòmbia, una realitat oculta als ulls del turisme, podran conèixer de primera mà la vida a diferents comunitats rurals amb l'acompanyament de l'Associació Campesina del Valle del Río Cimitarra (ACVC) a  través de les Juntes d'Acció Comunal, les cooperatives, els comitès de pesca i altres agrupacions del personal treballador del camp, i la seva lluita i resistència pel dret a la terra a la regió de Magdalena Medio al centre del país que té una llarga trajectòria en la construcció de pau. Durant l'estada amb les i els líders camperoles tindran l'oportunitat d'entrevistar-les i fer enregistrament, podeu seguir-los a través del blog de les Estades Solidàries per aquí.

https://eldiaridelesestades.wordpress.com/?blogsub=confirming#subscribe-blog

Les beques valorades en 3.600 € (1.800 € per a cadascuna) cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d'avió i assegurança  de viatges.

Convocatòria de 2023

L'Ajuntament recupera les estades solidàries que van quedar aparcades de forma preventiva durant la pandèmia. Si teniu més de 20 anys i almenys dos anys d'empadronament a Alella reuniu tots els requisits per optar a una de les dues beques per fer estades solidàries que programa la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament. No hi ha límit màxim d'edat per poder participar. 

L'estada es farà a Colòmbia durant les tres primeres setmanes d'agost, de la mà de l'Associació Catalana per la Pau juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat, dues ONG que realitzen estius de solidaritat amb l'objectiu de conèixer una altra realitat convivint amb la gent del país, intercanviar experiències i difondre la realitat del Sud en el Nord. 

Les inscripcions es poden fer fins al 17 d'abril a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o per Internet. Les entrevistes tindran lloc a l'Ajuntament d'Alella el dia 18 d'abril, de 15 a 20 h. 

L'Ajuntament destina 3.600 € a les dues beques (1.800 per a cadascuna), que inclouen les despeses de formació, viatge i assegurança. 

Xerrada informativa de l'estada
Per conèixer millor la proposta de les estades d'enguany, l'Ajuntament organitza una xerrada el proper 12 d'abril, a les 19 h, a la sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques. Yenidia Cuéllar ve expressament de Colòmbia per explicar els detalls de l'estada que es realitza amb l'entitat local Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra que serà seu d'acollida de les estades d'enguany.

Xerrada estades
Dues beques convocades per l'Ajuntament que permeten fer una estada a un país del sud de la mà de l'Associació Catalana per la Pau juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat. La finalitat d'aquestes beques és la promoció del coneixement de la realitat del món i, en especial, la d'aquells països que són víctimes de relacions econòmiques injustes o viuen situacions de vulneració de Drets Humans per tal d'estimular, des d'aquest coneixement, la cultura de la solidaritat entre la ciutadania d'Alella.
Les beques cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d'avió i assegurança  de viatge. 
 
Quan i a on es fan?
Durant les tres primeres setmanes d'agost.
 
En què consisteixen?
 
Abans de marxar: Abans de marxar: Dedicarem un cap de setmana de formació (el 20 i 21 de maig), en què es treballarà la situació actual a Colòmbia i la feina que realitza la contrapart (Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra). 
 
Durant l'estada: Coneixerem de primera mà la realitat del país així com la tasca de la contrapart local amb diferents comunitats camperoles, fent seguiment de les estades a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació de l'Ajuntament. 
A la tornada: Explicarem l'experiència de l'estada a la ciutadania. 
 
Qui es pot beneficiar? 
Qualsevol persona major de 20 anys, que no tingui cap impediment físic o psíquic i que estigui empadronada a Alella des de fa més de dos anys.
Quan i on s'han de presentar les sol·licituds? 
Les sol·licituds es poden presentar de l'1 al 17 d'abril amb una instància general adjuntant tota la documentació requerida presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o bé per Internet a través d'aquest enllaç si es disposa d'identificació digital.

Des d'aquest enllaç podeu accedir a tota la documentació i la informació per presentar la sol·licitud.

Consulteu les bases en aquest enllaç 

Consulteu la convocatòria aquest enllaç

Més informació www.alella.cat/estadessolidaries 

Beques estades solidàries  Beques estades solidàriesbanner1-estades-solidaries
banner2-estades-solidaries
    

Pujar al principi de la pàgina