Notícies
Publicat el 8 de setembre de 202308.09.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El 14 de setembre es posarà a prova al Maresme el sistema d'alertes al mòbil
Prova sistema d'alerta protecció civil

Protecció Civil de la Generalitat ha programat una prova del sistema d'alertes a telèfons mòbils a diferents comarques de Barcelona el proper dijous 14 de setembre. Totes les persones que tinguin un mòbil intel·ligent i que estiguin al Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès o el Baix Llobregat rebran aquest missatge de text: "PROVA D'ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te". El missatge anirà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge, el qual només finalitzarà quan la persona que rebi el missatge el llegeixi i premi una tecla que li apareixerà en pantalla.

El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils. Les persones que ho rebin NO han de fer res, ja que es tracta d'una prova per comprovar que les alertes es reben de forma correcta. En el cas del Maresme, el Vallès Oriental, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma, l'enviament de l'alerta s'ha planificat per a les 10 hores. 

El sistema d'Alertes de Protecció Civil es va posar en funcionament el passat mes de febrer en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L'eina ja s'ha aplicat en situacions reals, però per l'important impacte social per la seva capacitat de difusió massiva, des de Protecció Civil s'està realitzant una àmplia campanya de difusió d'aquest sistema. Així, al llarg d'aquestd mesos s'han fet diverses proves d'alertes al mòbil arreu del territori.

L'enviament es farà de la manera següent:

  • 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11 h: Barcelona
  • 12 h: Vallès Occidental
  • 13 h: Baix Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat

Per valorar la prova s'ha previst una enquesta per informar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. L'Ajuntament demana a la ciutadania que participi activament en aquesta prova contestant a l'enquesta que rebran al mòbil, ja que la participació en l'enquesta és clau per comprovar el correcte funcionament del sistema. 

Més informació en aquest ENLLAÇ

Consulteu el tutorial: Com configurar el mòbil per rebre les alertes 

Pujar al principi de la pàgina