Portada|Seguretat i prevenciˇ|Serveis de la Policia Local
 
Versiˇ per imprimir
Serveis de la Policia Local

 La Policia Local Ús l'encarregada de vetllar per la seguretat ciutadana, garantir els drets individuals i les llibertats p˙bliques, aixÝ com fer complir les ordenances, bans municipals i altres disposicions municipals. Les tasques policials sˇn diverses i abasten diferents Ómbits com ara l'administratiu, l'assistencial, el de seguretat i el de control del trÓnsit.

POLICIA ADMINISTRATIVA
Com a policia administrativa, la Policia Local realitza funcions de control de tot all˛ que suposi una alteraciˇ a la normativa de les ordenances i demÚs disposicions municipals, entre d'altres, el control d'obres, venda ambulant, animals, sorolls, olors, abocaments ...

POLICIA ASSISTENCIAL
Com a policia assistencial, la Policia Local presta serveis d'ajuda a les persones, d'atenciˇ a les vÝctimes, colĚlabora amb els serveis d'emergŔncia i actua en situaciˇ de conflictes, especialment quan es tracta de menors i gent gran. Entre d'altres intervencions participen en serveis d'assistŔncia mŔdica, ambulÓncies, drogodependŔncies, psiquiÓtrics, gent perduda, rescats, morts i intents de su´cidi.

POLICIA JUDICIAL
Com a policia judicial, la Policia Local tÚ un paper molt important dins de l'esquema de la seguretat ciutadana, com a prevenciˇ i persecuciˇ del delicte.

POLICIA DE TR└NSIT
Com a policia de trÓnsit, la Policia Local duu a terme serveis de control i regulaciˇ de trÓnsit amb la finalitat de facilitar la circulaciˇ dels vehicles i la seguretat dels vianants. TambÚ interve en els accidents de trÓnsit, assistint i informants als implicats, recollint les dades i proves de l'accident per investigacions i atestats pertinents, i restablint la seguretat del trÓnsit.

EDUCACIË VI└RIA
Al llarg de l'any es fan diferents campanyes de sensibilitzaciˇ que tenen com a objectiu   afavorir comportaments mÚs segurs i i mÚs respectuosos amb la normativa viÓria, mitjanšant la informaciˇ i la formaciˇ als vianants. Les campanyes d'educaciˇ viÓria estan adrešades principalment a la poblaciˇ en edat escolar.

Pujar al principi de la pÓgina