Portada|Seguretat i prevenció|Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)
 
Versió per imprimir
Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)

El 6 d'octubre de 2023 va entrar en vigor el  Document Únic de Protecció Civil Municipal d'Alella (DUPROCIM), aprovat inicialment pel Ple Municipal en la sessió celebrada el  27 de juliol de 2023.  El document estableix el marc orgànic i funcional previst al municipi per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar la resposta adequada a les possibles situacions d'emergència que es puguin produir en el territori i d'acord amb el que estableix el sistema de protecció civil de la Generalitat. 

L'objectiu del pla és identificar i avaluar els riscos, les accions i les mesures necessàries per a la prevenció i el control dels riscos, així com regular les mesures de protecció i altres actuacions a adoptar en cas d'emergència. El document engloba els riscos territorials, que són aquells riscos o emergències no especials que poden afectar a la vegada un volum considerable de persones o que poden tenir una repercussió important, com ara les onades de calor o la concentració elevada de persones (com la Festa de la Verema o la Festa Major) i els riscos que poden afectar el municipi segons els diferents Plans Especial de la Generalitat (el d'incendis INFOCAT, el d'aiguats i inundacions INUNCAT, el de nevades NEUCAT, el risc sísmic SISMICAT i el de ventades VENCAT). També s'inclou les mesures a prendre en casc de rics especial per pandèmies, intoxicacions alimentàries greus o legionel·losi.

El DUPROCIM s'ha treballat des dels diferents departaments municipals durant més d'un any, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. 

DUPROCIM

DUPROCIM

Fitxer: DUPROCIM.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 138
Mida: 17.17 MB

Pujar al principi de la pàgina