Notícies
Publicat el 27 d'abril de 202327.04.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Lliurament de cubells airejats per a la recollida d'orgànica
Cubells airejats

A partir del 2 maig comença una nova campanya de lliurament de cubells airejats per a la recollida selectiva de la matèria orgànica. Els cubells tenen una capacitat de 10 litres i estan disponibles de manera gratuïta a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania de forma gratuïta fins a exhaurir les existències. 

La matèria orgànica és una de les fraccions més importants dels nostres residus, ja que suposa al voltant d'un 42% en pes del total de residus que generem. Així, és molt important separar-la a casa (mirant de no barrejar-hi altres residus que no són biodegradables), preferentment fent servir una bossa compostable. Les restes de jardineria de gran volum no es poden llençar al contenidor marró del carrer, s'han de dur a la deixalleria fixa o es pot demanar el servei gratuït de recollida a domicili (681 244 234).

    

Consells per millorar la recollida selectiva de la fracció orgànica

La fracció orgànica de residus municipals (FORM) són les restes de menjar, petites restes de jardineria i altres residus biodegradables. Representa gairebé el 40% del pes total de la brossa i es pot reciclar fàcilment:

- Separeu l'orgànica i poseu-la al cubell marró de tipus airejat dins de bosses compostables. Llenceu les bosses al contenidor marró del carrer.

- Utilitzeu de forma conjunta els cubells ventilats (perforats) i les bosses compostables (semipermeables al vapor d'aigua), per permetre un bon airejat de la FORM i evitar males olors, lixiviats, embrutiment... 

- És aconsellable embolicar amb paper de cuina les restes de menjar molt humides (peix, carn, etc.), per evitar que suquegin.

- També podeu llençar taps de suro, bosses d'infusió, marro del cafè, tovallons de paper bruts, paper de cuina, closques d'ou, ossos, espines i closques de marisc.

- No llenceu líquids (sucs de fruita, brou o llet...) dins el cubell.

- No barregeu la FORM amb altres residus d'origen no orgànic (com plàstics, vidres, medicaments, piles...). Aquests són residus impropis que redueixen la qualitat i després en dificulten el tractament i la valorització de la FORM.

- També es poden aprofitar els residus orgànics per fer compostatge casolà i obtenir un adob de qualitat per al jardí. 

L'Ajuntament organitza un nou taller d'introducció al compostatge casolà el 10 de maig a Can Lleonart

Pujar al principi de la pàgina