Notícies
Publicat el 31 de març de 202331.03.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament torna a convocar dues beques per fer estades solidàries a Colòmbia

Beques estades solidàries Beques estades solidàries

L'Ajuntament recupera les estades solidàries que van quedar aparcades de forma preventiva durant la pandèmia. Si teniu més de 20 anys i almenys dos anys d'empadronament a Alella reuniu tots els requisits per optar a una de les dues beques per fer estades solidàries que programa la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament. No hi ha límit màxim d'edat per poder participar. 

L'estada es farà a Colòmbia durant les tres primeres setmanes d'agost, de la mà de l'Associació Catalana per la Pau juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat, dues ONG que realitzen estius de solidaritat amb l'objectiu de conèixer una altra realitat convivint amb la gent del país, intercanviar experiències i difondre la realitat del Sud en el Nord. 

Les inscripcions es poden fer fins al 17 d'abril a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o per Internet. Les entrevistes tindran lloc a l'Ajuntament d'Alella el dia 18 d'abril, de 15 a 20 h. 

L'Ajuntament destina 3.600 euros a les dues beques (1.800 per a cadascuna), que inclouen les despeses de formació, viatge i assegurança. 

Xerrada informativa de l'estada
Per conèixer millor la proposta de les estades d'enguany, l'Ajuntament organitza una xerrada el proper 12 d'abril, a les 19 h, a la sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques. Yenidia Cuéllar ve expressament de Colòmbia per explicar els detalls de l'estada que es realitza amb l'entitat local Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra que serà seu d'acollida de les estades d'enguany.

Xerrada estades
Dues beques convocades per l'Ajuntament que permeten fer una estada a un país del sud de la mà de l'Associació Catalana per la Pau juntament amb la Fundació Pau i Solidaritat. La finalitat d'aquestes beques és la promoció del coneixement de la realitat del món i, en especial, la d'aquells països que són víctimes de relacions econòmiques injustes o viuen situacions de vulneració de Drets Humans per tal d'estimular, des d'aquest coneixement, la cultura de la solidaritat entre la ciutadania d'Alella.
Les beques cobreixen les despeses de la formació prèvia, bitllets d'avió i assegurança  de viatge. 
 
Quan i a on es fan?
Durant les tres primeres setmanes d'agost.
 
En què consisteixen?
 
Abans de marxar: Abans de marxar: Dedicarem un cap de setmana de formació (el 20 i 21 de maig), en què es treballarà la situació actual a Colòmbia i la feina que realitza la contrapart (Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra). 
 
Durant l'estada: Coneixerem de primera mà la realitat del país així com la tasca de la contrapart local amb diferents comunitats camperoles, fent seguiment de les estades a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació de l'Ajuntament. 
A la tornada: Explicarem l'experiència de l'estada a la ciutadania. 
 
Qui es pot beneficiar? 
Qualsevol persona major de 20 anys, que no tingui cap impediment físic o psíquic i que estigui empadronada a Alella des de fa més de dos anys.
Quan i on s'han de presentar les sol·licituds? 
Les sol·licituds es poden presentar de l'1 al 17 d'abril amb una instància general adjuntant tota la documentació requerida presencialment a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o bé per Internet a través d'aquest enllaç si es disposa d'identificació digital.

Des d'aquest enllaç podeu accedir a tota la documentació i la informació per presentar la sol·licitud.

Consulteu les bases en aquest enllaç 

Consulteu la convocatòria aquest enllaç

Més informació www.alella.cat/estadessolidaries 

Pujar al principi de la pàgina