Notícies
Publicat el 26 d'octubre de 202226.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La unitat canina de la Policia Local visita la residència Aymar i Puig
Unitat canina

La Policia Local d'Alella ha fet aquest dimarts, 25 d'octubre, una demostració de les habilitats de la unitat canina del cos a la residència de la Fundació Germans Aymar i Puig. Una trentena de persones residents en aquest centre han pogut comprovar directament les habilitats de la Winter, una pastor belga malinois, que forma part de la primera unitat canina que es crea al municipi. La visita a la residència, que es farà extensiva a altres centres assistencials del municipi,  és una de les tasques de sensibilització i de proximitat que dut a terme la Policia Local per donar a conèixer a la ciutadania els serveis que presta i fer recomanacions de seguretat ciutadana. 

La unitat canina és un recurs policial que es va incorporar a inicis d'aquest any per donar suport a les operacions de control de substàncies estupefaents i altres serveis preventius i de seguretat.  La gossa és l'animal de companyia d'un dels agents del cos de la Policia Local d'Alella. Va ser el mateix agent qui va mostrar l'interès per patrullar amb la seva gossa i reforçar algunes actuacions policials, aprofitant les aportacions i els recursos que ofereixen les seves aptituds. La Winter conviu, com ho fa des que era un cadell, amb l'agent i les seves intervencions sempre es fan sota la supervisió d'aquest agent.

El servei de la unitat canina es destina, sobretot, a operacions de control de substàncies estupefaents i també es pot requerir en serveis de patrullatge per l'efecte dissuasiu que pot tenir la seva presència, fent l'acompanyament de l'agent, així com per a tasques de proximitat amb els centres educatius o de gent gran, suport a la recerca de persones, entre d'altres. 

Pujar al principi de la pàgina