Notícies
Publicat el 25 d'octubre de 202225.10.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Us convidem a conèixer els set projectes de cooperació subvencionats enguany per l'Ajuntament
Suport al desenvolupament

L'Ajuntament destina enguany 41.375 euros a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a Algèria, Burkina Faso, El Salvador, Gàmbia, Grècia, Guatemala i Mèxic. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional.

Per donar a conèixer els projectes que reben suport alellenc aquest any 2022, la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament ha elaborat uns vídeos informatius en els quals s'expliquen els trets principals de cadascuna de les actuacions subvencionades i es pot apreciar l'abast d'aquesta iniciativa municipal que l'Ajuntament d'Alella duu a terme des de l'any 2006. 

Projecte per a la finalització de la construcció d'una escola adaptada per a alumnat amb diversitat funcional a Guatemala. Sota el títol "Per la finalització de la construcció d'una escola d'educació especial per a persones amb discapacitat d'Aguacatán (Guatemala)", l'objectiu del projecte és la finalització de la construcció de l'escola adaptada a les necessitats especials de la població del municipi d'Aguacatán del departament de Huehuetenango a Guatemala, ja que no hi ha centres educatius adaptats. Aquest local permetrà acollir les activitats actuals i futures de formació i atenció especial per a persones amb discapacitat de la regió. 

Promogut per GESTORA DE RECURSOS PER AL DESENVOLUPAMENT DEL DISCAPACITAT

És una organització no governamental, sense finalitat de lucre, que des de l'any 1999 treballar en diferents projectes de cooperació amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional en els països del Sud. El seu interès és que la seva contrapart en els projectes sigui un col·lectiu de persones amb discapacitat.

Aportació: 6.500 euros.  

×  
Projecte per enllestir una escola per a infants amb diversitat funcional a Guatemala Projecte per enllestir una escola per a infants amb diversitat funcional a Guatemala

 Projecte per a la inclusió d'infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat a Burkina FasoSota el títol de "L'exclusió a la inclusió social dels nens, nenes, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat de Bobo-Dioulasso, Burkina Faso", el projecte busca aconseguir la seva plena inclusió social. Per això, primer s'elaborarà un mapa de recursos locals que treballin en la protecció dels drets de la infància, adolescència i joventut amb l'objectiu de crear una xarxa de persones promotores local. 

Promogut per NOUSOL ONG

L'Associació Socioeducativa NouSol treballar amb la problemàtica d'infants i joves en situació de carrer de Bobo-Dioulasso a través de l'obertura d'un centre d'acollida amb un equip de professionals qualificat per tal de garantir la seva alimentació, atenció sanitària, instal·lacions per a la higiene personal, suport emocional i educatiu, acompanyament de retorn en família i possibilitat d'acollida en el cas d'urgència o durant el procés de retorn familiar.

Aportació: 6.000 euros. 

×  
Projecte per a la inclusió infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat a Burkina Faso Projecte per a la inclusió infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat a Burkina Faso

 Projecte per mantenir el funcionament del laboratori de producció de medicaments per a persones refugiades sahrauís a Algèria.Sota el títol "Manteniment del laboratori i de la producció local de medicaments essencials als campaments sahrauís a Tindouf (Algèria)", el projecte pretén mantenir el funcionament del laboratori de producció de medicaments que es va posar en marxa fa 25 anys. El laboratori està conduït per un equip format per personal local tècnic especialitzat que permet tenir una resposta ràpida davant les freqüents ruptures d'estocs de medicaments que es produeixen als campaments, dependents de l'ajuda externa; alhora que ofereix llocs de treball qualificat als i les joves sahrauís. Per altra banda, han adequat la infraestructura amb dues noves sales a les instal·lacions que permeten reorganitzar el treball. En aquest sentit, endegaran un protocol de  “Bones Pràctiques d'Elaboració de Medicaments” per tal d'actualitzar els processos i instaurà d'altres.

Promogut per MEDICUS MUNDI MEDITERRÀNIA

Fa més de 50 anys que l'organització defensa el dret a la salut arreu del món. Amb aquesta finalitat, es que treballen en l'enfortiment, la promoció i la defensa dels sistemes públics de salut, basats en l'Atenció Primària a Moçambic, Burkina Faso, Equador, Bolívia i els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria).

Aportació: 5.900 euros

×  
Projecte per mantenir un laboratori de producció de medicaments per a persones sahrauís a Algèria Projecte per mantenir un laboratori de producció de medicaments per a persones sahrauís a Algèria

 Projecte per a joves que contribueixen el benestar de les seves comunitats indígenes a través de projectes d'autonomia econòmica a Chiapas, Mèxic. Sota el títol "Joves de Musa contribuint al benestar de les seves comunitats i generant un projecte d'autonomia econòmica a la regió de Las Margaritas, Chiapas, Mèxic", el projecte fa 21 anys que va néixer amb l'objectiu d'incidir en iniciatives de producció econòmica, programes de formació en termes de gènere i participació de les dones. Per tal de seguir enfortint la participació de les dones, volen centrar-se en la gent jove amb un programa de formació per tal de consolidar un equip de promotores i promotors joves de cinc comunitats indígenes. La fita és l'enfortiment del treball comunitari que garanteixi la sobirania alimentària i l'economia social solidària; alhora afavoreixi el sanejament ambiental amb l’ús d'ecotecnologies a través de dos tallers: una fleca i una fusteria.

Promogut per la FUNDACIÓ GRUP TERCER MÓN – MATARÓ

Fa 25 anys que la fundació té relació amb MUSA enfocant la seva feina a enfortir les capacitats organitzatives, productives i educatives de les dones de comunitats indígenes i les seves famílies de les localitats de la regió de Las Margaritas a Chiapas, Mèxic.

Aportació: 5.900 euros 

×  
Projecte per afavorir l'autonomia econòmica a la regió de Margaritas, a Chiapas Projecte per afavorir l'autonomia econòmica a la regió de Margaritas, a Chiapas

 Projecte per a la prevenció i atenció de la mutilació genital femenina i els matrimonis infantils a Gàmbia.Sota el títol "Teixint xarxes per al canvi: prevenció i atenció de la Mutilació Genital Femenina i els Matrimonis Infantils a Gàmbia", el projecte pretén contribuir a la prevenció de la mutilació genital femenina i els matrimonis infantils tant a Gàmbia com a Catalunya i millorar l'atenció de les seves conseqüències, partint de la formació a agents de salut del territori i incidint especialment en les famílies gambianes.

Promogut per la FUNDACIÓ WASSU-UAB

És una organització científica sense àmbit de lucre i d’àmbit internacional que actua per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a través de la investigació antropològica i mèdica. La Fundació acull l'Observatori Transnacional d'Investigació Aplicada a Noves Estratègies per la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina, amb dues bases d'investigació i formació: una a l'Estat Espanyol i l'altra a Gàmbia.

Aportació: 5.850 euros. 

×  
Projecte per a la prevenció de la mutilació genital femenina i matrimonis infantils a Gàmbia Projecte per a la prevenció de la mutilació genital femenina i matrimonis infantils a Gàmbia

  Projecte per a la creació de cooperatives en fleca i rebosteria per a dones a El Salvador.Sota el títol "Dona, economia social i treball digne a El Salvador", el projecte consisteix a capacitar en fleca i rebosteria a grups de dones dels departaments de la Llibertat, Santa Ana i San Salvador i té com a propòsit millorar les condicions de vida de dones de les àrees rurals i semi-urbanes, especialment mares solteres; així com crear cooperatives que s'especialitzaran en la producció i comercialització de pa i rebosteria.

Promogut per la FUNDACIÓ JOSEP COMAPOSADA-SINDICALISTES SOLIDARIS

Sindicalistes Solidaris ha realitzat 66 projectes entre els anys 1997 i 2021 a El Salvador. Aquests projectes són en els àmbits de l'enfortiment sindical, la salut, l'economia social i la construcció i rehabilitació d'infraestructures.

Aportació: 5.800 euros 

×  
Projecte per a la creació de cooperatives de fleca i rebosteria per a dones a El Salvador Projecte per a la creació de cooperatives de fleca i rebosteria per a dones a El Salvador

  Projecte per l'assessorament legal i suport psicosocial a persones sol·licitants de protecció internacional a l'illa de Lesbos, Grècia. Sota el títol Assessorament legal per a la reconstrucció de la dignitat i del teixit comunitari de les persones sol·licitants de protecció internacional que es troben atrapades a l'illa grega de Lesbos, el projecte té com a objectiu la reconstrucció de la dignitat i del teixit comunitari de les persones sol·licitants de protecció internacional que es troben atrapades a la illa grega de Lesbos (la majoria d'elles al camp de refugiats de Mòria) en una situació de constant i sistemàtica vulneració de drets humans bàsics.

Promogut per LA GARRIGA SOCIETAT CIVIL

L'organització ha col·laborat des de febrer 2017 amb Legal Centre Lesvos vehiculant finançament de diversos ajuntaments catalans. Aquesta entitat grega sense ànim de lucre treballa en el suport a les persones sol·licitants de protecció internacional a l'illa de Lesbos des de l'estiu de 2016, des d'aleshores ha fet acompanyament i assessorament legal a més de 4.000 casos inclosos individus i famílies que es troben a Lesbos en situació d'extrema vulnerabilitat i individus i famílies que tenen un imminent risc de deportació a Turquia.

Aportació: 5.425 euros

×  
Projecte de suport a persones sol·licitants de protecció internacional a la illa de Lesbos, Grècia Projecte de suport a persones sol·licitants de protecció internacional a la illa de Lesbos, Grècia

Més informació www.alella.cat/projectesdesenvolupament

Pujar al principi de la pàgina