Notícies
Publicat el 9 de març de 202109.03.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La Taula de Convivència treballa per aturar actes incívics i vandàlics 
Ajuntament

L'Ajuntament treballa des de diferents àmbits per aturar els comportaments incívics i els actes vandàlics que s'han produït en les darreres setmanes en el municipi per part d'un grup minoritari de joves de la població i d'altres municipis veïns. Alella ha patit, com altres localitats, accions puntuals de vandalisme per part d'una part reduïda de la població que ha ocasionat danys a vehicles, mobiliari urbà i equipaments municipals. Aquest comportament indegut per part d'una minoria de joves, la majoria menors d'edat, es veu agreujat per la situació de confinament i les restriccions imposades per la Covid-19, unes circumstàncies difícils per a tota la societat però especialment colpidores en un moment vital de canvis i de socialització com és el de l'adolescència.

Per tal de tractar de resoldre la situació, l'Ajuntament treballa de forma transversal per donar resposta des de l´àmbit de la seguretat ciutadana (amb vigilància i investigació policial) i també, i sobretot, des de la vessant preventiva i de sensibilització, sota el paraigües de la Taula de Convivència, un espai de treball, reconegut i amb representativitat de les diferents àrees i serveis de l'Ajuntament que té com a finalitat promoure la convivència i resoldre les situacions de conflicte, d'una manera col·laborativa, coordinada i participativa. A més, des de l´àrea d'Adolescència i Joventut es realitzen accions de sensibilització, dins i fora de l´àmbit educatiu, tant per a joves com per a les seves famílies, i s'ha reactivat el treball dels educadors i educadores de carrer. 

En paral·lel, la Policia Local d'Alella treballa de forma coordinada amb el cos dels Mossos d'Esquadra i les policies locals del Masnou i Teià per aturar aquesta situació. Les investigacions que es duen a terme ja han permès la identificació de diversos menors del municipi i de les localitats veïnes que han estat citats en qualitat d'investigats per la seva participació en els presumptes delictes de danys, lesions, amenaces, coaccions i tracte degradant. Les investigacions es mantenen obertes i no es descarten noves imputacions.

L'Ajuntament apel·la a la col·laboració i a la complicitat del jovent i les seves famílies per tal de potenciar unes actituds cíviques i respectuoses amb el poble i la seva ciutadania.

Al mateix temps, l'Ajuntament demana a la ciutadania que no es criminalitzi els i les joves en el seu conjunt i recorda que la majoria del jovent està responent de forma exemplar a la difícil situació generada per la pandèmia. 

Pujar al principi de la pàgina