Notícies
Publicat el 21 de gener de 202121.01.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Campanya informativa sobre la normativa de vehicles de mobilitat personal
Campanya informativa VMP

La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha iniciat una campanya informativa sobre la nova normativa que regula circulació amb patinets elèctrics, que ha entrat en vigor aquest mes de gener. La nova regulació estableix mesures de seguretat adequades a aquests vehicles, cada cop més present a la via pública, per tal de fer compatible l'ús d'aquest mitjà de transport personal, pràctic i sostenible, amb la seguretat dels vianants i la resta de vehicles.  

El Reial Decret 970/2020, aprovat al novembre de 2020 i en vigor des del passat 2 de gener, modifica el Reglament General de Circulació i el Reglament General de Vehicles en matèria de mesures urbanes de trànsit.  El text regula, entre altres, els requisits tècnics i les condicions dels vehicles de mobilitat personal (VMP), els quals passen a ser definits formalment com a vehicles i, per tant, passen a equiparar-se a la resta de vehicles i s'estableix que hauran de complir les normes de circulació regulades en el Codi de Circulació.

El fet de catalogar-los com a vehicles suposa un avanç destacat en matèria de seguretat viària, atès que permet garantir que no circulin per les voreres i establir, alhora, els elements tècnics que han de tenir, i així guanyar seguretat en tots els aspectes.

Les obligacions i prohibicions més destacables sobre aquests vehicles i recollides en el Reial Decret son:

  • La velocitat màxima serà de 25 km/h.
  • No és obligatori permís de conduir.
  • Serà obligatori un Certificat de Circulació, que tramitarà el fabricant i oferirà als seus clients. Aquesta obligatorietat entrarà en vigor 24 mesos després que es publiqui el Manual de Característiques Tècniques que realitzi la DGT.
  • Prohibit circular per voreres i zones de vianants.
  •  Prohibit circular per vies interurbanes, només en poblacions.
  • Prohibit circular més d'una persona.
  • Prohibit fer servir telèfon mòbil ni auriculars.
  • Obligatori portar llums o reflectors quan hi hagi poca llum.
  • Obligatori sotmetre's a proves d'alcoholèmia o de consum de drogues a requeriment de l'autoritat.

Per a qualsevol dubte o aclariment, cal contactar amb la Policia Local d'Alella (935552412 o policialocal@alella.cat

Pujar al principi de la pàgina