X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 25 de novembre de 202025.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Baixen les infraccions penals i augmenten les administratives
Policia Local d'Alella

El ritme de la pandèmia i les mesures preventives que l'acompanyen marquen clarament les corbes de les infraccions i delictes registrats durant els darrers dotze mesos a Alella.  En el recompte interanual facilitat per Mossos d'Esquadra (entre novembre de 2019 i octubre de 2020) l'índex delictiu del municipi se situa en 33,45 delictes per cada mil habitant, més de tres punts per sota del mateix període de l'any anterior (que era de 36,7 delictes per cada mil habitants) i molt per sota del nivell que es registra al Baix Maresme, que és del 41,23 per cada mil habitants.

Per tipologies, els efectes de la pandèmia són clars: les infraccions penals han baixat un 8,5%, passant de 352 a 322, però han crescut de forma molt significativa les infraccions administratives, que han passat de 33 a 259, amb un increment del 685% centrat sobre tot en el període de confinament, entre els mesos de març i juny de 2020, i que estan relacionades molt directament amb l'incompliment de les restriccions de mobilitat i les mesures preventives establertes des de l'inici de l'alerta sanitària. 

Per tipologies del total de delictes penals, 268 (un 83,2%) són contra la propietat. Els més nombrosos són les estafes, incloses les que és produeixen a través d'Internet, amb el 42,2% dels fets delictius, seguits dels robatoris amb força al domicili, que representen el 18,3%,  els danys (12,7%) i els furts (11,9%).  Pel que fa als robatoris amb força, en el darrer any se n'han produït un total de 69, dels quals 49 són robatoris amb força a domicili, 9 a l'interior de vehicles, 2 a establiments i 2 a empreses, i 8 a la via pública o equipaments públics.

Baixen els robatoris a domicilis però cal mantenir-se en guàrdia

En els darrer dotze mesos també s'han reduït d'un 24,7% els robatoris a l'interior de domicilis, una tendència a la baixa que ja s'havia detectat en l'anterior balanç interanual i que també deixa entreveure els efectes del confinament.  

Aquestes són algunes de les dades destacables del balanç interanual de delictes facilitat pels Mossos d'Esquadra durant la reunió de la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest dimarts  24 de novembre. A la sessió van assistir el Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, el regidor de Seguretat Ciutadana, Israel Payà, el sotsinspector de la Policia Local d'Alella, Josep Antoni Gòmez, i  els representants de l'ABP de Mossos d'Esquadra i de la comandància de la Guàrdia Civil de Premià de Mar. 

Durant la reunió, la segona que se celebra en aquest mandat, es va coincidir en el fet que, tot i la davallada dels darrers mesos, no es pot abaixar la guàrdia i cal mantenir la vigilància i els controls policials per tal d'evitar aquest tipus de delicte, una qüestió que segueix sent de màxima preocupació per al Consistori. 

Pujar al principi de la pàgina