Notícies
Publicat el 17 de novembre de 202017.11.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament s'afegeix a la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus
Bànner horitzontal setmana prevenció residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa que es realitza simultàniament arreu d'Europa i que té per objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus durant tota una setmana.

 El tema central de la Setmana d'enguany són els “Residus invisibles”, referint-se a la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes. Una gran part dels residus invisibles no es poden reciclar i acaben en abocadors i incineradores. Juntament amb la petjada de residus, hi ha també l'impacte generat pel CO2 i un cost carregós per al clima. Per tant, s'han de fer visibles aquests residus per prendre decisions conscients a l'hora d'escollir quin producte volem adquirir i assumir la responsabilitat de la nostra petjada.

 Així, la Setmana posa d'exemples els residus invisibles associats a la fabricació dels pantalons texans i dels telèfons mòbils.

×  
EWWR 2020. Residus invisibles. Vídeo del telèfon mòbil EWWR 2020. Residus invisibles. Vídeo del telèfon mòbil

Vídeo sobre els residus invisibles associats a un telèfon mòbil:

×  
EWWR 2020. Residus invisibles. Vídeo dels texans EWWR 2020. Residus invisibles. Vídeo dels texans

Vídeo sobre els residus invisibles associats a la fabricació d'uns texans:

En aquest sentit, Alella, dins de les activitats programades amb motiu de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, ofereix a la ciutadania el proper dissabte 21 de novembre (10 a 13 hores a la plaça de l'Ajuntament) un nou recurs per allargar la vida útil de la roba. És la Didaltruck, un servei mòbil d'assessorament tècnic en arranjaments i upcycling tèxtil, gratuït i adreçat a tota la ciutadania.

Es tracta d'un vehicle amb una costurera, les eines i els mitjans necessaris per poder portar a terme els arranjaments o les transformacions. Es podran reparar o reconvertir peces de roba amb l'ajuda dels mitjans i els coneixements que ofereix aquest servei mòbil. La Didaltruck visitarà Alella més vegades. Consulteu el calendari de visites a la pàgina alella.cat/didaltruck

Didaltruck 21 de novembre 

 

Alhora, us animem a que visiteu el portal interactiu (en format genially) de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que ofereix més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 9 capítols.  El portal està plantejat com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus invisibles i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats). El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'AMB i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

 

 

 

Informació relacionada
La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior
Aquest dilluns, 8 de febrer, es tornaran a ruixar les copes dels arbres per reduir-ne l'afectació
El nou servei, que es va posar en marxa l'1 de gener, inclou la recollida de totes les fraccions i incorpora diverses millores ambientals.
Pujar al principi de la pàgina