Notícies
Publicat el 22 de gener de 202022.01.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Es posen a la venda les entrades per a la programació semestral de l'Espai
Programa semestre espai

L'Espai d'arts escèniques Casal d'Alella ha posat a la venda les entrades per als espectacles del primer semestre de l'any. Amb les arrels com a fil conductor, la cartellera dels primers mesos de 2020  inclou espectacles teatrals, de dansa, música i circ. 

Música

El programa arrenca l'1 de febrer amb un concert de Tiananmen i Raül Moya, en el qual el cantant alellenc presentarà el seu primer disc en solitari amb el títol Mashville.  El programa musical inclou el concert Ensueño a piano y luz, de la pianista japonesa resident a Alella Hisako Hiseki, amb obres de Beethoven, amb motiu del 250 aniversari del seu naixement i obres d'Albéniz, que també celebra el 160 aniversari del seu naixement, programat per al 14 de març.

L'apartat musical té una altra cita destacada el 25 d'abril amb l'espectacle Traditore, amb Cristina Segura i Ensemble Exclamatio. La mezzosoprano catalana formada a Suïssa amb Nathalie Stutzmann presenta una selecció d'àries d'òpera amb la traïció n'és el fil conductor. Complementen el programa peces instrumentals plenes d'energia i de gran bellesa en què l'Ensemble Exclamatio dirigida per Oleguer Aymamí Busqué conduirà als oients de la fúria més extrema a la calma més serena, amb obres de Vivaldi i Haendel. 

Circ

El circ també té un paper important al nou Espai d'arts escèniques. Per aquest primer semestre s'ofereixen dos espectacles Avua de la companyia Bool, el 16 de febrer, i el Circ d'hivern: Joc, de LACAM, Col·lectiu d'artistes residents al Masnou, programada per al 15 de març.

Avua és un espectacle multidisciplinar per a tots els públics que passeja per diferents camps de les arts escèniques en una instal·lació d'objectes. És poesia en moviment, física i delicada, acompanyada de música en directe i inspirat en l'univers de les papallones, en el seu vol i la seva bellesa. L'espectacle anirà precedit d'un taller de circ gratuït obert a totes les famílies amb infants majors de 4 anys. 

LACAM torna a l'Espai d'arts escèniques amb la seva proposta anual. En aquesta ocasió presenta Joc, un espectacle que els membres del Col·lectiu d'artistes masnovins estan portant de gira per places i escenaris de tot el món, fent gaudir al públic dels sorprenents números de circ contemporani.

Teatre

Pel que fa al teatre, el programa ofereix quatre propostes ben diferenciades. La primera cita de l'any és el 9 de febrer amb  Denarius world , un nou espectacle de la companyia de teatre físic i clown PuntMOC, integrada pels tres germans Boada Ferrer (Héctor, Juli i Guillem), que escenifica a través de l'humor absurd  i amb to descarat i divertit una realitat que, a vegades, és massa injusta i que tolerem amb total naturalitat.

La segona proposta és  Elles, de la companyia La Melancòmica, que es podrà veure el 6 de març i que formarà part dels actes programats amb motiu del 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones. És un espectacle d'humor, no apte per a menors de 12 anys, que tracta sense pèls a la llengua tots els temes tabú de la feminitat: l'autoestima, la depilació, la menstruació, la sexualitat, el consentiment i fins i tot els grans referents erronis com la pornografia i les Princeses Disney. A l'acabar la funció, hi haurà un col·loqui postfunció en què el públic podrà compartir les seves impressions sobre l'obra amb l'equip artístic.

Una altra de les cites destacades és el 28 de març amb l'espectacle teatral Crimen y Telón, a càrrec de la companyia madrilenya Ron Lalá, que ha triat Alella com a escenari de les dos o tres representacions que farà a Catalunya. Un homenatge al teatre universal amb forma de thriller de gènere negre, ambientat en un proper futur en què les arts estan prohibides. Una investigació contrarellotge en què l'assassí podria ser qualsevol, fins i tot els espectadors i espectadores. 

Tanaka Teatre clou el 18 d'abril la programació teatral amb l'espectacle familiar La petita Capmany, amb el qual la companyia va celebrar l'any 2019 els 100 anys del naixement de Maria Aurèlia Capmany i els 150 anys del naixement del seu pare Aureli Campmany. El treball vol ser un homenatge a la dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, a l'educació en valors de l'escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer.  Maria Aurèlia no entén la feina del seu pare. A La petita Capmany es mostren danses populars, gegants, capgrossos, titelles i rondalles i despertem així la curiositat pel nostre llegat històric. S'adreça a tots els públics a partir de 7 anys. 

Dansa

La dansa tanca cartellera semestral amb l'Esbart Dansaire de Rubí i l'espectacle Quadres d'abans i araL'Esbart posa a l'escenari de l'Espai, sota la direcció de Jordi Rubio, una proposta per aplegar noves coreografies, petites recreacions i records d'antics treballs, per fer-ne memòria i reconeixement. Espectacle s'ha programat per al 6 de juny i és obert a tots el públics.

Altres propostes

Fora de la cartellera, l'Espai també acollirà altres propostes com ara el Cicle de cinema social, programat per la Comissió de Cooperació Internacional. Es projectaran dues dues pel·lícules  Timbuktu, el 26 de febrer, i Le Havrer, el 18 de març.  

L'Espai d'arts escèniques també serà un dels esdenaris de la propera edició d'Espais de Poesia i també acollirà el primer espectacle conjunt de l'Escola de Dansa i la Coral Municipal d'Alella.

Consulteu la programació especial en aquest enllaç

A finals de febrer també es preveu iniciar la programació regular de cinema. 

Fullet programació en femení

Fullet programació en femení

Fitxer: Portada_femenina_Fullet_Programacio_Espai_feb_juny.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 837,88 kB

Més informació i compra d'entrades a www.alella.cat/espaialella

Pujar al principi de la pàgina