Notícies
Publicat el 26 de març de 201926.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Nova APP per prevenir robatoris a domicilis
APP Beesafe

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou recurs en la lluita contra els robatoris a domicilis. Es diu “Beesafe” i és una APP  creada perquè la ciutadania pugui tenir una via directa i ràpida de connexió per alertar la Policia Local. 

Alella és el segon municipi de Catalunya, després de Matadepera, que fa servir aquesta aplicació, un sistema que permet enviar avisos d'emergència o incidències urgents a la Policia Local en només 15 segons. 

Per fer servei l'APP només cal descarregar-la al mòbil i configurar el perfil d'usuari amb la informació de la casa i la seva ubicació, a més d'altre informació opcional sobre algunes característiques de la llar o de la nucli familiar. A la pantalla principal hi ha quatre tipus d'alarmes per activar, en funció de l'emergència: en taronja, si hi ha intrusos a casa, en blau fosc en cas que es tracti d'incidències amb l'alarma de casa, en verd per si es detecta activitat sospitosa a alguna casa veïna i en blau clar per si s'observa presència estranya al carrer.

Quan es marca en una d'aquestes alertes, els agents rebran un avís amb el tipus d'alerta i la ubicació en el mapa de la llar de la què prové la notificació. Els agents actuaran en funció del tipus d'alerta, sí es de color taronja (que vol dir que hi ha intrusos a casa) es desplaçaran directament al domicili, i en els altres supòsits faran una trucada de comprovació prèvia. 

L'Ajuntament anima la ciutadania a fer servir aquesta eina de manera responsable, per tal que es doni prioritat als avisos d'emergències urgents i evitar que es col·lapsi la Policia Local amb alertes innecessàries. 

En les poques setmanes de funcionament a Matadepera ja s'han descarregat l'aplicació més de 2.000 usuaris i usuàries, donant cobertura a més de 600 llars del municipi. L'aplicació ha estat desenvolupada per l'empresa Beesafe Technologies SL  i té un cost de 14.950€. 

Beesafe, seguretat a la llar

Beesafe, seguretat a la llar

Fitxer: Diptic_Beesafe_Alella.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1.21 MB

 

Pujar al principi de la pàgina