X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Notícies
Publicat el 14 de març de 201914.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Informacions relatives als robatoris a Alella
Policia Local

Davant dels comentaris que estan circulant els darrers dies, des de l'Ajuntament volem aportar informació real de la situació actual.

Aquest mes de març, i pendents de tenir confirmació de dades per Mossos d'Esquadra, hi ha hagut 4 robatoris a cases particulars i 3 robatoris en centres educatius del municipi. El mes de febrer hi va haver 2 robatoris a cases particulars. Aquestes dades reflecteixen una baixada notable dels robatoris al nostre municipi respecte els mateixos mesos de l'any anterior.

Les informacions policials indiquen que estem davant d'un canvi en el modus operandi dels lladres. Els robatoris perpetrats al mes de març segueixen l'esquema dels anomenats “robatoris silenciosos”, és a dir, robatoris a altes hores de la nit que busquen un accés ràpid i sortir en pocs minuts, coincidint sovint amb que les persones que viuen a la casa estan dormint. Tanmateix, cal saber però que sempre eviten qualsevol contacte amb les persones que hi habiten.

Per la seva part, els cossos de seguretat, Policies Locals i Mossos d'Esquadra, estan intensificant les mesures per detenir les persones responsables el més aviat possible, entre d'altres, incrementant el nombre de patrulles, algunes de les quals de paisà.

Cal insistir a la població que és molt important prendre mesures preventives i que és imprescindible la col·laboració ciutadana davant la detecció de qualsevol presència sospitosa.

En aquest sentit, us informem que la setmana vinent l'Ajuntament té previst posar en funcionament una nova eina de comunicació directa dels veïns i veïnes amb la Policia Local d'Alella que permeti una actuació més ràpida i segura en cas de necessitat. Fa temps que s'està treballant en aquesta línia i s'estan acabant d'ultimar les darreres qüestions tècniques per implementar el nou sistema.

La Policia Local d'Alella compta actualment amb 19 efectius dels 20 que podria tenir. D'aquest 19, 15 són agents professionals amb arma i 4 són policies interins. En aquests moments hi ha un procés selectiu a punt de finalitzar per incorporar un nou agent professional i en les properes setmanes es convocaran 3 places més. Això ens permetrà substituir els 4 agents interins per policies professionals. 

Des de l'Ajuntament d'Alella continuem reforçant l'àrea de seguretat ciutadana i dedicant-hi més recursos. Tanmateix és imprescindible continuar comptant amb la col·laboració ciutadana, tant adoptant mesures preventives, com col·laborant amb la Policia en la detecció de qualsevol sospita. Només entre tots i totes podem fer front a aquesta situació.

Pujar al principi de la pàgina