Portada|Cooperació|Projectes de cooperació i desenvolupament internacional subvencionats l'any 2017
 
Versió per imprimir
Projectes de cooperació i desenvolupament internacional subvencionats l'any 2017
PROJECTE FINANÇATS L'ANY 2017

La Junta de Govern del 2 d'agost de 2017 va aprovar, d'acord a la proposta de la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella, atorgar una subvenció per concessió directa al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entitat de la qual l'Ajuntament és soci des de l'any 1995, per un import de 37.600 euros en concepte d'aportacions a projectes de desenvolupament que seran distribuïts de la següent manera: 

Projecte 2656

Ampliació i manteniment de la llar d'avis d'El Sauce. Nicaragua.

Solidaritat Sense Mons.

Import: 5.130€

Descripció del projecte: L'objectiu és millorar la infraestructura de la llar d'avis, construint una caseta pel guarda de seguretat i un espai recreatiu per als avis i àvies. D'aquesta manera, s'aconseguirà brindar una atenció integral a les persones usuàries del centre.

Projecte 2671

Ampliació del taller impremta Transiciones. Guatemala.

GERDD – Gestora de recursos per al desenvolupament de la discapacitat

Import: 5.700€

Descripció del projecte: Transiciones gestiona el seu taller-impremta des de l'any 1994. Els bons resultats fan elaborar un projecte per crear un equip comercial, enfortir l'equip d'impressió i augmentar el potencial de treball per tal d'augmentar considerablement el nombre de persones amb discapacitat que hi poden treballar, el volum de treball i els resultats econòmics.

Projecte 2913

Extensió de la cobertura de l'alfabetització de les comunitats rames de Bluefields, Raas. Nicaragua.

Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador

Import: 5.130€

Descripció del projecte: L'objectiu del projecte és atendre l'alfabetització dels pobles indígenes rames i criolls ubicats a l'ampli i extens territori al sud de Bluefields. Es tracta de fer l'ofensiva final del procés d'alfabetització a Nicaragua, arribant als últims reductes del país.

Projecte 3029

Millora de les condicions sociosanitàries amb un enfocament de drets humans de les dones de vuit comunes del cercle de Diéma, Regió de Kayes. Mali.

Cooperacció.

Import: 5.500€

Descripció del projecte: El projecte té com a objectiu contribuir a l'exercici de la Salut i els Drets Sexuals i Reproductius de les dones en vuit comunes del Cercle de Diéma, a la regió de Kayes, amb un especial èmfasi contra la perpetuació de les Pràctiques Tradicionals Nefastes (PTN ) i les seves conseqüències sobre les dones.

Projecte 3033

Dret a viure sense violències. Procés organitzatiu i participatiu de dones en campanya permanent. “Ni una menos” (2a fase).  Nicaragua.

Grup de Suport al Colectivo de Mujeres de Matagalpa.

Import: 5.210€

Descripció del projecte: La situació de violències cap a les dones, nenes i joves a Nicaragua és molt preocupant. El projecte té l'objectiu de treballar en tres nivells. El primer, el reconeixement de les violències; el segon, el procés de valoració i interiorització, on es desnormalitzen aquestes violències i es defineixen com injustes; i, un tercer nivell, per a actuar per tal de tornar realitat el dret de conviure en espais, ciutats i relacions basades en el respecte i el diàleg.

Projecte 3037

Consolidació de l’àrea d'energies renovables per la província amazònica de Pastaza. Equador.

Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres.

Import: 5.800€

Descripció del projecte: El projecte pretén sistematitzar el procés de les primeres grans instal•lacions de xarxes soterrades a l'amazonia baixa d'Equador, on es troba assentat el poble zàpara, una de les nacionalitats més minoritària i amb més possibilitats  de desaparèixer de l'amazonia equatoriana. L'electrificació fotovoltàica farà guanyar en qualitat de vida a la població que sobreviu gràcies a l'agricultura de subsistència.

Projecte 3039

Desafiaments i oportunitats des de les arrels: percepcions de les llevadores tradicionals i sensibilització en mutilació genital femenina en el nou marc legal que prohibeix la pràctica. Gàmbia.

Fundació Wassu-UAB.

Import: 5.130€

Descripció del projecte: El projecte s'emmarca dins de les accions del programa de l'Observatori Transnacional d'Investigació Aplicada a Noves Estratègies per a la Prevenció de la Mutilació Genital Femenina. L'objectiu principal és el de contribuir a la prevenció de la pràctica a Gàmbia per millorar la salut de dones i nenes del país.

Pujar al principi de la pàgina