Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura i Identitat|Festa Major de Sant Feliu|24è Concurs de peres farcides i 6è Concurs de plats cuinats amb peres
 
Versió per imprimir
24è Concurs de peres farcides i 6è Concurs de plats cuinats amb peres
Concurs peres farcides

Dissabte 3 d'agost de 2024 a les 12 h a la Porxada del Mercat Municipal 

24è Concurs de peres farcides i 6è Concurs de plats cuinats amb peres

Si vols participar només cal que portis els plats cuinats de casa. Es pot participar indistintament a un o als dos concursos.

  • Per les peres farcides: el plat s'ha de presentar amb dues peres farcides amb suc. Premis al millor plat i a la millor presentació.
  • Per als plats cuinats amb peres: la presentació és lliure, però ha de contenir la quantitat suficient per ser tastat pel jurat. Premis al millor plat i a la preparació més original. 

*Si qui els ha cuinat no pot venir, els pot presentar algú altre en representació. 

Recepta de peres farcides 

 Ingredients

  • 12 peres del bon cristià o peres conferència molt verdes
  •  300 g de carn de vedella
  • 300 g de carn de porc
  •  4 ous
  •  20 g de pernil
  •  1 llimona
  •  1 ceba
  • ½ presa de xocolata sense llet
  • ½ branca de canyella
  •  300 g d'ametlles torrades
  • 1 borrego
  • sal
  • sucre
  •  alls
  •  llard
  •  oli

 

Procediment

  • Rostirem les dues carns juntes amb el llard, la ceba i els alls. Reservarem el suc que resulti de la cocció.
  •  Per a preparar les peres, trinxarem la carn ben rostida, juntament amb la pell d'una llimona, uns trossos petits de pera crua i el pernil. Hi afegirem els ous i ho treballarem com si féssim una pilota.
  • Tot seguit rentarem les peres, les eixugarem, les buidarem per la part oposada a la cua (tot tallant-ne la part inferior en rodó per a poder-la fer servir de tap) i les omplirem amb el farcit.
  •  Posarem al foc una paella amb força oli en la qual fregirem les peres fins que siguin daurades (abans les haurem sucades en un plat amb ou batut i un altre amb farina).
  • Posarem les peres (amb les cues enlaire) en una cassola de terrissa que omplirem d'aigua. Hi afegirem l'oli que ha servit per a fregir-les, la pell d'una llimona, mitja branca de canyella, sal, una cullerada de sucre i mitja presa de xocolata.
  • Quan siguin toves d'un costat, les girarem i hi afegirem una picada ben fina feta amb les ametlles i el borrego.
  • Com més vegades escalfem les peres o les tornem a fer bullir, més bones seran. Cal estar a l'aguait durant la cocció, perquè és molt fàcil que s'enganxin a la cassola.
  • Aquest plat és deliciós fred o calent.
Pujar al principi de la pàgina