Dissabte 3 d'agost de 2024 a les 12 h a la Porxada del Mercat Municipal
24è Concurs de peres farcides i 6è Concurs de plats cuinats amb peres
Si vols participar només cal que portis els plats cuinats de casa. Es pot participar indistintament a un o als dos concursos.
- Per les peres farcides: el plat s'ha de presentar amb dues peres farcides amb suc. Premis al millor plat i a la millor presentació.
- Per als plats cuinats amb peres: la presentació és lliure, però ha de contenir la quantitat suficient per ser tastat pel jurat. Premis al millor plat i a la preparació més original.
*Si qui els ha cuinat no pot venir, els pot presentar algú altre en representació.
Recepta de peres farcides
Ingredients
- 12 peres del bon cristià o peres conferència molt verdes
- 300 g de carn de vedella
- 300 g de carn de porc
- 4 ous
- 20 g de pernil
- 1 llimona
- 1 ceba
- ½ presa de xocolata sense llet
- ½ branca de canyella
- 300 g d'ametlles torrades
- 1 borrego
- sal
- sucre
- alls
- llard
- oli
Procediment
- Rostirem les dues carns juntes amb el llard, la ceba i els alls. Reservarem el suc que resulti de la cocció.
- Per a preparar les peres, trinxarem la carn ben rostida, juntament amb la pell d'una llimona, uns trossos petits de pera crua i el pernil. Hi afegirem els ous i ho treballarem com si féssim una pilota.
- Tot seguit rentarem les peres, les eixugarem, les buidarem per la part oposada a la cua (tot tallant-ne la part inferior en rodó per a poder-la fer servir de tap) i les omplirem amb el farcit.
- Posarem al foc una paella amb força oli en la qual fregirem les peres fins que siguin daurades (abans les haurem sucades en un plat amb ou batut i un altre amb farina).
- Posarem les peres (amb les cues enlaire) en una cassola de terrissa que omplirem d'aigua. Hi afegirem l'oli que ha servit per a fregir-les, la pell d'una llimona, mitja branca de canyella, sal, una cullerada de sucre i mitja presa de xocolata.
- Quan siguin toves d'un costat, les girarem i hi afegirem una picada ben fina feta amb les ametlles i el borrego.
- Com més vegades escalfem les peres o les tornem a fer bullir, més bones seran. Cal estar a l'aguait durant la cocció, perquè és molt fàcil que s'enganxin a la cassola.
- Aquest plat és deliciós fred o calent.